Opinii

Cântec şi joc dobrogean la Mufatlar

Din sufletele micilor cântăreţi şi dansatori a răzbătut frumuseţea cântecului şi jocului dobrogean aniversat pe 26 mai, la Murfatlar, în cadrul ediţiei a IV-a a Festivalului de folclor Mlădiţe dobrogene.

Un articol de Andreea PAVEL, Sebastian TARCEA

Elevi ai claselor I-IV de la Şcoala cu clasele I-VIII Nr.2 Murfatlar, alături de elevi de la alte școli din Cercul Pedagogic, şi-au dezvăluit talentul şi dragostea pentru muzica şi dansul popular dobrogean. Organizat special pentru elevii ciclului primar de la toate şcolile din zonă, spectacolul – concurs a încântat părinţii, dar şi cadrele didactice îndrumătoare ale ansamblurilor de dans şi ale soliştilor. Micii interpreţi (ex: Radu Neş – locul I, clasa a II-a la Şc. Nr. 2 Murfatlar) au uimit publicul cu calităţile lor vocale. Nici dansatorii nu au fost mai prejos şi au dovedit cât de plin de bucurie şi de energie e dansul dobrogean, învăţătoarele îndrumătoare dezvăluind creativitatea şi efortul investite în coregrafia dansurilor. Atmosfera de sărbătoare i-a cuprins pe toţi cei prezenţi, atât din rândurile spectatorilor, cât şi din cele ale concurenţilor,  dansând laolaltă o horă a bucuriei. Cadrele didactice, directoratul şi administraţia locală, reprezentată prin primar George Cojocaru, i-au felicitat pe câştigătorii locului I, Ansamblul de dans „Juniorii Castelani”, dar şi pe cei ai locului II, Ansamblul de dans „Junii Murfatlarului”, ai Şcolii nr.2 Murfatlar, ca şi pe toţi ceilalţi concurenţi pentru frumosul spectacol oferit. ,,Muzica populară înseamnă respectul tradiţiei şi al valorilor sigure. Şcolile trebuie să promoveze şi să transmită aceste valori. Folclorul nu va muri atâta vreme cât ne vom strădui să-l perpetuăm”, a declarat directorul Şcolii cu clasele I-VIII Nr.2 Murfatlar, profesor Anamaria Burada.

 

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top