Opinii

Campanie împotriva tuberculozei la Cumpăna

Comuna condusă de edilul Mariana Gâju a fost pe data de 19 august scena unei ample campanii pe sănătate, iniţiată de Societatea Studenţilor la Medicină din Bucureşti (SSMB), cu sprijinul Primăriei Cumpăna şi a Fondului Global de Luptă împotriva tuberculozei. În sala mare a administraţiei locale s-a desfăşurat o şedinţă de informare, la care au participat zeci de locuitori ai comunei. Specialiştii le-au explicat oamenilor care sunt simptomele acestei boli necruţătoare şi care sunt măsurile care trebuie luate.

Simptomele acestei maladii sunt bine-cunoscute: o tuse care durează mai mult de 3 săptămâni, febră mare, transpiraţii nocturne şi scăderi bruşte în greutate. Celor care au astfel de simptome li se recomandă consultarea imediată a medicului de familie şi efectuarea unor analize. Membrii campaniei au distribuit pliante de informare în întreaga localitate. Intitulată simplu “Împreună învingem tuberculoza” campania iniţiată de SSMB este una efectuată la nivel naţional. În judeţul Constanţa au fost alese patru localităţi pentru astfel de campanii: Limanum Techirghiol, 23 August şi Cumpăna.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top