Opinii

Căminul cultural din Crucea, dotat la standarde europene

Licitaţia pentru dotarea Căminului cultural din comuna Crucea a fost câştigată de firma SC Senia Company SRL, din Constanţa. Aceasta s-a angajat să doteze instituţia cu obiectele şi materialele necesare în schimbul unei sume de două ori mai mici decât cea de care dispunea Primăria Crucea. Valoarea investiţiei va fi acoperită cu bani europeni, prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală. Astfel, comunitatea din Crucea, administrată de primarul Gheorghe Frigioi, va beneficia de  instalaţie de sonorizare, 30 de costume populare, două acordeoane, trei instrumente de suflat, o chitară, două viori, un nai, o orgă, o plasmă TV şi patru reflectoare. Investiţia este inclusă într-un proiect integrat în valoare de 2,5 milioane de euro, care cuprinde şi asfaltarea străzilor din Crucea şi Stupina, şi construirea unui cămin de bătrâni în Stupina.
Dat fiind faptul că suma, în schimbul căreia firma câştigătoare s-a oferit să doteze căminul, este foarte mică, administraţia locală din Crucea a cerut sfatul specialiştilor cu privire la calitatea achiziţiilor. Primarul Gheorghe Frigioi a declarat presei că sumele prezentate în ofertă reprezintă preţurile reale, de fabrică, iar produsele sunt de calitate.
Principalii beneficiari ai proiectului sunt membrii ansamblului „Trandafirul Dobrogean”, coordonat de Viorel Prodan. Artiştii sunt recunoscuţi la nivel naţional, prin participarea la numeroase concursuri, ori la reprezentaţii înaintea unor recitaluri cu nume mari ale muzicii populare româneşti. Ansamblul a fost înfiinţat în urmă cu şapte ani şi este constituit din 16 perechi de dansatori, cărora li se alătură trei interpreţi de muzică populară şi mai mulţi rapsozi. O altă investiţie inclusă în proiectul integrat este construirea căminului de bătrâni în satul Stupina şi va fi demarată în primăvară. Astfel, în instituţia care va fi gata, cel mai probabil, în 2013, vor fi găzduiţi şi îngrijiţi aproape 50 de vârstnici.

Un articol  de Andreea PAVEL
Cristian Andrei LEONTE

Actualitate

To Top