Actualitate

Calendarul competițiilor CSM Constanța pentru a doua săptămână a lunii septembrie 2023

Sportivii CSM Constanța au o toamnă bogată în competiții! În această săptămână sportivii CSM se luptă în competiții interne și internaționale, la 9 discipline sportive! Echipele CSM sunt deja angrenate în ligile și cupele naționale, iar din calendar nu lipsesc participările la concursuri continentale, Campionate Balcanice, Cupa Davis și Campionate Europene!

Baschetbaliștii CSM Constanța revin în arenă și debutează în noul sezon competițional! În weekend, Constanța este gazda Grupei F din Cupa României, în prima fază a competiției. Cu noile achiziții făcute în vară, echipa antrenată, din acest sezon, de Dan Fleșeriu, luptă pentru calificare cu CS Vâlcea 1924 și CSU Sibiu. Meciurile se joacă pe noul parchet montat la Sala Sporturilor, în fiecare seară, de la ora 19.00: CSM Constanța – CSU Sibiu (Vineri, 15 Septembrie), CS Vâlcea 1924 – CSU Sibiu (Sâmbătă, 16 Septembrie) și CSM Constanța – CS Vâlcea 1924 (Duminică, 17 Septembrie). Cupa României începe în acest sezon cu 6 grupe preliminare. Mai departe merg câștigătoarele grupelor și cele mai bune două ocupante ale locurilor 2. Echipele calificate vor evolua în Turneul Final 8, programat în perioada 13-18 Februarie 2024.

Voleibalistele CSM Constanța încep meciurile de pregătire pentru primul lor sezon în Divizia A1. De Joi, 14 Septembrie, și până Sâmbătă, 16 Septembrie, sportivele CSM evoluează la Cupa Corona. Turneul se desfășoară în Sala “Dumitru Popescu Colibași” din Brașov. Alături de echipa CSM și de o altă nou-promovată, gazda turneului, Corona Brașov, la turneul din orașul de la poalele Tâmpei participă, de asemenea, echipa care a luat locul Craiovei în prima ligă, CSU Medicina Târgu Mureș, și FC Argeș Pitești.

Vineri, 15 septembrie, este zi de meci pentru voleibaliștii CSM Constanța! Sportivii, conduși de noul antrenor, argentinianul Christian Imhoff, susțin un amical în compania bulgarilor de la Dobrudja 07 Dobrici, partenerii tradiționali ai echipei de volei masculin a Constanței în jocurile de verificare, de-a lungul timpului. Meciul se joacă, de la ora 12.00, în sala Complexului Sportiv Tomis din Strada Flămânda.

La disciplina handbal se anunță un meci tare pentru handbaliștii CSM Constanța, în fief-ul Stelei București, în etapa a 4-a din Liga Zimbrilor. Jucătorii antrenați de George Buricea merg în Sala Apollo cu un moral excelent, după ce au câștigat cu 11 goluri la Vaslui, în timp ce adversarii lor au pierdut două puncte acasă, cu Vaslui și trei în deplasare, la Suceava. Neînvinși în campionat, Nistor și echipa sa vor să continue seria perfectă la meciurile din deplasare, după succesele de la Sighișoara, Granollers și Vaslui. Duelul Steaua București – CSM Constanța se joacă Duminică, 17 Septembrie, de la ora 15.30 și va fi transmis, în direct, de postul TV ProArena!

La handbal tineret, CSM Constanța debutează în Campionatul Național de Tineret. Sâmbătă, 16 Septembrie, de la ora 15.30, în Sala Sporturilor, handbaliștii antrenați de Enis Murtaza vor evolua pe teren propriu contra celor de la CSA Steaua București. Partida contează pentru prima etapă din Seria B, din care mai fac parte echipele de tineret ale CSM Vaslui, CSM Focșani, HC Buzău, CS Dinamo București și CSM București.

Săptămâna aceasta, este momentul debutului și pentru juniorii I CSM Constanța. Handbaliștii antrenați de Enis Murtaza vor juca primul meci din noul sezon al Campionatului Național JI, la București, cu CS Dinamo. Duminică, 17 Septembrie, de la ora 13.00. Cele două echipe fac parte din Seria B, alături de CT Media București, CSM București și CSȘ Galați.

Juniori II CSM Constanța susțin primul lor meci din noul sezon al Campionatului Național JII în deplasare, cu Axiopolis Cernavodă. Băieții noștri, antrenați de Ionuț Pușcașu, vor evolua Sâmbătă, 16 Septembrie, de la ora 13.00, în etapa inaugurală. Din Seria E fac parte alte cinci echipe: CSȘ Galați, LPS Brăila, Arrubium 2008 Măcin, CSȘ Medgidia și CSȘ Călărași.

CSM Constanța dă credit juniorilor mici și debutează, la sfârșitul săptămânii, în sezonul competițional 2023/24 al Campionatului Național JIII. Echipa noastră, antrenată de Denis Ali, joacă Duminică, 17 Septembrie, de la ora 14.00, în deplasare, cu CSȘ Galați. Din Seria C mai fac parte HC Omer Constanța A, CSȘ Medgidia A, LPS Brăila, CSȘ Călărași, CSȘ Medgidia B și HC Omer Constanța B.


La tenis echipa Națională a României va întâlni Taiwan în cadrul Grupei Mondiale I a Cupei Davis, partida urmând să se desfășoare, în perioada 15-16 septembrie 2023, la Tenis Club Idu din Mamaia. În vederea acestei confruntări, căpitanul nejucător al echipei CSM, Gabriel Trifu și antrenorul Andrei Mlendea au convocat următorii jucători: Nicholas David Ionel, Filip Jianu, Marius Copil, Victor Cornea, Cezar Crețu, Sebastian Gima și Luca Preda. Delegația noastră este completată de Dragoș Rusu – fizioterapeut, Luci Niculescu și Dan Cristea – în calitate de preparator fizic.

Rugbiștii CSM Constanța joacă, în etapa a 5-a din Liga Națională de Rugby, Grupa B, pe teren propriu, cu Universitatea ELBI Cluj. Invincibilă în acest sezon, echipa antrenată de Radu Nicolae Mocanu, Claudiu Trandafir și Daniel Boldor vine după un egal, 29-29, în fief-ul Stelei, unde a fost foarte aproape de victorie. Cu un moral excelent, băieții noștri luptă pentru cel de-al 10-lea succes stagional. Meciul este programat Sâmbătă, 16 Septembrie, de la ora 11.00, pe stadionul “Flacăra” din Năvodari.

La atletism șase atleți juniori legitimați la CSM Constanța participă, la sfârșitul săptămânii, la Cupa CSA Onești, ediția a II-a. Alexandru Scărlătescu, Eduard Trifu, Albert Belu, Adelina Purcărea, Alexandra Ardelianu și Sonia Babu (antrenor Eveline Lisenco) evoluează la concursul de atletism, organizat pe stadionul “Energia” din Onești. Competiția se desfășoară pe categorii de vârstă (copii născuți 2009-2013), Vineri, 15 Septembrie și Sâmbătă, 16 Septembrie.

La canotaj, sportivii CSM iau startul, în weekend, la Campionatul Balcanic de Canotaj, competiție care marchează inaugurarea primei piste olimpice de canotaj de pe Lacul Lebăda din Pantelimon. Juniorii Sergiu Anfimov, Constantin Filip, Darius Simion și Irina Despa (antrenori Marian Grijuc și Gabriel Vodă) vor reprezenta CSM Constanța în competiția care reunește peste 200 de sportivi din 8 țări, Bulgaria, Croația, Grecia, Macedonia de Nord, Serbia, Turcia, Ucraina și România. Sportivii fac parte din categoriile Juniori I (17-18 ani) și Juniori II (15-16 ani). Probele au loc Sâmbătă, 16 Septembrie și Duminică, 17 Septembrie, între orele 9.00 și 12.00, pe pista olimpică de 2000m de la Pantelimon.

Judoka CSM Constanța evoluează, în weekend, la Openul European de Seniori de la Sarajevo. David Fodor evoluează la categoria 81 kg, iar Vlad Topală, la +100 kg. Sportivii antrenați de Radu Florin Luca luptă pentru medalii la competiția din Bosnia și Herțegovina. Turneul se desfășoară între 15 și 17 Septembrie.

La tenis de masa, echipa feminină a României, antrenată de Viorel Filimon (CSM Constanța) și Mihaela Șteff, s-a calificat pe tabloul principal al Campionatului European de Seniori de la Malmö, după victoriile cu 3-0 obținute, în faza grupelor, împotriva Croației și Sloveniei. Elena Zaharia (CSM Constanța) face parte din lotul tricolor, alături de Elizabeta Samara, Bernadette Szocs, Andreea Dragoman și Adina Diaconu. Vicecampioană continentală, România luptă pentru medalii la competiția din Suedia. Joi, în optimile de finală, “tricolorele” vor întâlni Serbia pentru un loc în primele opt echipe ale Europei.


La disciplina lupte, portivii secției de lupte CSM Constanța evoluează, la sfârșitul acestei săptămâni, la “Memorialul Victor Dolipschi și Dumitru Cuc”, în Sala Dinamo din București. Turneul este rezervat copiilor. Participă Patrik Cerguța, Mădălin Cnej, Alexandru Dănilă, David Macinoi, Mihail Dănilă. Sportivii sunt antrenați de Gheorghe Grigore.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top