Politic

Bugetul României pentru 2024: Deputatul George Șișcu subliniază rolul investițiilor în dezvoltare

Deputatul George Șișcu a făcut o declarație importantă despre bugetul României pentru anul 2024. După multe dezbateri în comisiile de specialitate și în plenul reunit al Parlamentului, votul final a fost dat.

Șișcu a recunoscut că niciun buget nu este perfect, mai ales în aceste vremuri. Cu toate acestea, el a subliniat că bugetul adoptat acum are meritul principal de a pune pe primul plan investițiile. Acest lucru este o premieră pentru guvernările liberale sau cu premier liberal din ultimele decenii. Această abordare înseamnă, pe lângă dezvoltare, o infuzie mare de capital în economie, care creează locuri de muncă.

„Am dat astăzi votul final pe Bugetul României pentru anul 2024, la capătul a multe dezbateri în comisiile de specialitate și în plenul reunit al Parlamentului. Nici un buget nu este perfect, mai ales în aceste vremuri, dar acesta adoptat acum are meritul principal de a pune pe primul plan investițiile. Guvernările liberale sau cu premier liberal au pus pentru prima dată în ultimele decenii componenta investițională în centrul alocărilor bugetare, iar acest lucru înseamnă, pe lângă dezvoltare, o infuzie mare de capital în economie, care creează locuri de muncă.
În privința investițiilor, am în vedere îndeosebi proiectele comunităților noastre, pe Programul „Anghel Saligny”, și care privesc dezvoltarea rețelelor locale de utilități (alimentare cu apă, canalizare, furnizare gaz), infrastructură (asfaltarea drumurilor din localități mici, a drumurilor comunale sau județene), modernizare și reabilitarea unităților spitalicești sau de învățământ etc.
Nu am să comentez accentele tensionate ale ședințelor, care au făcut știrile acestor zile, produse de scandalagiii de serviciu care se folosesc de momentele importante ca să își facă imagine. Mi se par mai importante măsurile concrete cuprinse în Bugetul de Stat pe 2024, cum ar fi creșterea salariilor profesorilor, mărirea veniturilor multor români care se zbat la limita sărăciei, mărirea semnificativă a valorii pensiilor.
Educația este un domeniu care primește un buget considerabil mai mare anul viitor, și nu vorbim doar despre salarii, ci și despre investiții semnificative în infrastructura școlară, investiții atât de necesare și de așteptate.
Urmează un an foarte greu, care va cuprinde toate tipurile de alegeri, și va fi nevoie de multă înțelepciune în gestionarea problemelor curente ale României, care sunt atât de multe. Calitatea actului guvernamental nu trebuie să sufere din cauza atmosferei electorale. Am toată încrederea în colegii mei miniștri liberali că vor fi performanți și echilibrați, așa cum au dovedit și până acum”, a transmis deputatul.

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Proiect important pentru comunitatea Maliuc

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top