Exclusiv

Botez la pielea goală într-o biserică din Ploiești

Redacția DEZVĂLUIRI a intrat în posesia unor fotografii în care o adolescentă de etnie rromă este botezată având pe ea doar o pereche de chiloți. Fotografiile au fost realizate în acest an, la biserica Sfântul Gheorghe Nou din Ploiești și țin loc de orice comentariu.

Am stat de vorbă cu preotul paroh Gabriel Oprea, cel care a săvârșit „minunea”, precum și cu șeful său pe linie administrativă, protopopul Ștefan Mușat: „Fetiţa provine dintr-o familie de etnie rromă, cu venituri mici şi noi am botezat-o fără să luăm niciun ban. Vreau să vă spun că fata este un copil şi este fecioară. Noi am săvârşit taina botezului, nu ne-am gândit la păcat”.

Un articol de Mihai Răzvan ROTARU

 

 

Nu avem niciun motiv să îi contrazicem pe cei doi preoți, dorim doar să le amintim că în comunitățile de rromi căsătoriile se înfăptuiesc la vârste fragede. De asemenea, cei doi ar trebui să știe că regulile bisericești prevăd ca în situația în care cel botezat nu mai este copil, să fie îmbrăcat într-o cămașă lungă. În această situație, candidatul la botez nu este cufundat în cristelniță, ci este stropit cu apă sfințită, taina Bisericii având același efect. Practica botezului adulților prin cufundare totală în apă (de regulă în râuri sau lacuri) este des întâlnită la cultele neoprotestante, dar nici acolo cei botezați nu sunt goi.

În rest, fotografiile vorbesc de la sine.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top