Politic

Bola: Taxa de solidaritate arată că Guvernul e condus de fapt de oamenii lui Ciolacu

Noua taxă de solidaritate încinge iar spiritele pe eșichierul politic din România. Aceasta este o taxă pe cifra de afaceri impusă companiilor din România, suplimentar peste toate taxele pe care companiile le plătesc astăzi la bugetul de stat: TVA, impozit pe cifră de afaceri / profit, taxe pe muncă, taxe pe proprietate etc.

Deputatul partidului Forța Dreptei, Bogdan Bola se arată indignat de introducerea acestei noi taxe și spune în acest context:

„Altă ”victorie” a ”liberalilor”, conduși magistral spre irelevanță de „echipa câștigătoare”. În ultimele două săptămâni, au avut loc discuții intense în Ministerul Finanțelor între ”specialiști”. Săptămâna aceasta se va lua decizia finală pe un vis mai vechi al pesediștilor – TAXA DE SOLIDARITATE. O taxă pe cifra de afaceri pusă companiilor din România, suplimentar peste toate taxele pe care companiile le plătesc astăzi, din solidaritate, la bugetul de stat: TVA, impozit pe cifră de afaceri / profit, taxe pe muncă, taxe pe proprietate etc.

Oricât s-ar chinui să ne creeze o altă imagine, guvernul acesta nu e condus de Ciucă, ci de echipa lui Ciolacu, cu el în frunte. Ciucă, depășit de probleme pe care nu le înțelege, face tot ce i se spune de la vârful PSD. Semnează orice, e de acord cu orice. Mai ales cu cele mai mari aberații cu care PSD a venit în ultimii ani și pentru care au fost scoși pe tușă la ultimele alegeri.

Taxarea pe cifra de afaceri este cea mai nesimțită taxă ce poate fi gândită pentru mediul de afaceri. Nu ține cont de costurile de producție, de valoarea adăugată, de natura afacerii, de mediul concurențial care afectează profitabilitatea, de costul capitalului mare în România etc. Indiferent dacă ai costuri mari sau mici, dacă ai valoare adăugată mare sau mică sau ai sau nu ai profit, plătești o taxă pe vânzări pentru a avea dreptul de a vinde în România bunuri și servicii.”

În continuarea aceleiași idei, Bola a mai spus:

„Taxarea cu care vine guvernul acum, în plină criză a prețurilor, va avea efect pro-ciclic. Va pune presiune și mai mare pe prețuri, inflația va continua să fie mare și în creștere. Creșterea de taxe este măsura incompetenței oricărui guvern. Guvernele care guvernează prin creșteri de taxe sunt guverne slabe, incapabile să gestioneze resursele țării, să nu le mai toace pe prostii și să pună frână la această sărbătoare națională pe deficit excesiv și datorie.

Ca și exemplu: în loc să fie desființat Ministerul Familiei, noi plătim cu toții o taxă de solidaritate ca acest minister să dea credite cu dobândă zero pentru nunți și botezuri. Cum să nu fii solidar cu așa ceva? Cum? Păi să nu înțelegem azi, cu toții, că ”liberalii” de la noi au ajuns să fie brelocul lui Ciolacu și al PSD?”

„Reprezentarea politică a mediului privat este la cote minime astăzi, mereu e vorba de stat, de salvarea lui și de solidaritate cu cheltuielile sale aberante, atent selectate și filtrate de politicieni interesați. Dar, unde sunt patronatele din România, unde sunt toate coalițiile astea pentru dezvoltarea României, coalițiile astea de lideri care cică luptă pentru prosperitatea și interesele mediului privat?”, conchide Bogdan Bola.

(Sursa foto – Facebook/Bogdan Bola)

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top