Politic

Bola: Rafila să plece! A băgat sănătatea în moarte clinică

Spitalul de pediatrie din Constanța nu o să mai fie construit până în 2026, deoarece guvernanții au lăsat acest proiect fără finanțarea de 142 de milioane de euro din PNRR. Vizavi de acest aspect, deputatul Forța Dreptei de Constanța, Bogdan Bola a declarat:

“Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, trebuie să plece acasă urgent! După ce a băgat Sănătatea în moarte clinică, Rafila anunță că proiectul construirii unui Spital de Pediatrie în Constanța (Spitalul „Mama și Copilul” în cadrul Spitalului Județean) a căzut.

Fără să ofere vreo explicație, PSD-ul, din nou, dă dovada incompetenței și nepăsării față de dobrogeni. De 30 de ani tot fac promisiuni, tot fac proiecte, tot anunță spitale, dar, în realitate, nu se construiesc nimic. Iar azi, din păcate, noii lor aliați – PeNeLiști – tac..”

În acest context, Forța Dreptei și USR au depus o moțiune simplă împotriva ministrului Sănătății intitulată „Ministrul Rafila – turistul leneș şi cinic care lasă România fără spitale”.

Iată motivele pentru care cei din Forța dreptei și USR spun că Alexandru Rafila trebuie să plece din funcție:

– Construirea Corpului nou al Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanta doar ce și-a pierdut finanțarea din PNRR (142 de milioane de euro) din cauza „riscului ridicat” de nerealizare.

– România, fără el, poate să aibă şansa de a avea spitale noi, nu magherniţe insalubre, iar pacienţii, medicii şi asistentele să aibă şansa „la adevăr” în sistemul sanitar.

– a fost incapabil să gestioneze Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Marele specialist Rafila a făcut ţăndări Planul Naţional de Combatere a Cancerului, fără niciun fel de empatie şi consideraţie pentru pacienţii oncologici

– nu îşi poate justifica averea de peste 3 milioane de euro. Da da, personală, ați citit bine!

– nu vrea, nu poate şi, la o adică, îl şi enervează faptul că trebuie să muncească.

“Sănătatea trebuie să fie o prioritate pentru Constanța și Dobrogea, în general. PSD și PNL trebuie să înceteze să taie de pe toate listele finanțările (reale) pentru această zonă a țării noastre. Deoarece asta se întâmplă și se vede cu ochiul liber,” mai spune în încheiere Bogdan Bola.

(Sursa foto – Facebook/Bogdan Bola)

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top