Politic

Bola: Primăria Constanța toarnă beton peste istoria orașului

În ultima sa luare de atitudine privind starea orașului Constanța, deputatul de Constanța al formațiunii politice Forța Dreptei, Bogdan Bola a spus: “Primăria Constanța toarnă beton peste istoria orașului. Cea mai veche locuire (neolitic) aflată pe teritoriul municipiului Constanța, localizată pe malul lacului Siutghiol, este în pericol. Primăria lui Chițac vrea să o acopere definitiv cu beton, așa cum toate administrațiile locale au făcut cu istoria anticului nostru Tomis.

Administrația Chițac a emis deja un Certificat de Urbanism pentru construirea unui complex de locuințe ANL – 87 de unități locative, parcări și infrastructură rutieră și de utilități – în zona peninsulei cunoscută sub numele de malul Alb.

A făcut lucrul acesta deși știe încă din 2021 de existența acestui sit arheologic deosebit de valoros. În loc să încerce să-l pună în valoare, Chițac și Ovanesian i-au pus gând rău: blocuri peste istorie.”

Forța Dreptei Constanța a cerut Primăriei municipiului să explice dacă în acest moment s-a efectuat descărcarea arheologică în vederea obiectivului de investiții.

„Suntem curioși ce arheologi își vor pune semnătura pe un document care va condamna la distrugere o asemenea descoperire”, spune Bogdan Bola.

Tot reprezentanții partidului Forța Dreptei din Constanța au cerut Primăriei să menționeze dacă era absolut necesar ca locuințele ANL să fie construite peste vestigii arheologice și dacă o asemenea intenție a fost discutată cu arheologii înainte de a emite un Certificat de Urbanism.

“Cu astfel de inițiative, Vergil Chițac nu face altceva decât să condamne Constanța, vechiul Tomis, la uitare. Primarul face exact ce a făcut și Ceaușescu atunci când demola clădiri- monument pentru a ridica blocuri comuniste. Oare chiar atât de mult urăște domnul Chițac acest oraș? Chiar nu putem salva și valorifica istoria cu care Dumnezeu ne-a binecuvântat?”, încheie Bogdan Bola.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top