Politic

Bola: Primăria Constanța pune în pericol sănătatea locuitorilor săi

În ceea ce privește calitatea aerului din orașul Constanța, deputatul Forța Dreptei de Constanța Bogdan Bola s-a arătat îngrijorat de gradul ridicat de poluare, făcând referință și la legătura dintre acest fenomen și multitudinea de șantiere care au împânzit Constanța.

Iată ce spune Bogdan Bola vizavi de acest aspect: „Imaginați-vă viața într-un oraș în care Primăria pare să pună în pericol cu bună știință sănătatea locuitorilor săi. Locuitorii Constanței resimt acest lucru de aproximativ trei ani, odată cu apariția unui șantier nesfârșit pe fiecare stradă, lăsat în paragină.

Un aspect important ce compune calitatea vieții în acest oraș este calitatea aerului pe care îl respiri, iar la acest moment el reprezintă o amenințare serioasă pentru sănătatea noastră.

Municipiul Constanța este sufocat de un trafic infernal, generat în mare parte de numeroasele șantiere care par a fi distribuite uniform, poate chiar intenționat. Toate acestea se adaugă lipsei spațiilor verzi, a parcărilor și a poluării din zona portuară, generând o situație cu adevărat critică.

Una dintre principalele surse de poluare o reprezintă PM10, acele particule fine compuse din praf. Recent, acestea au cunoscut o creștere alarmantă, ajungând la valori între 40-70 µm, în vreme ce limitele normale acceptate se situează între 0-20 µm. Ei chiar nu înțeleg riscul la care ne expunem zi de zi în Constanța? S-au gândit oare la impactul asupra persoanelor vulnerabile care respiră acest aer zi de zi? Noi zicem că nu.

Ceea ce este și mai îngrijorător este faptul că instituțiile plătite să monitorizeze și să ia măsuri urgente pentru a pune capăt acestui fenomen nu întreprind absolut nimic. Absolut nimic. Te întrebi pe ce străzi circulă șefii Agenției de Protecția Mediului Constanța sau cei ai Gărzii de Mediu Constanța? Pentru că nu toată lumea locuiește în Eforie…

Un sondaj recent realizat, pentru o lucrare științifică, de către colega noastră Bianca Șerban, studentă la Geografie, la care au răspuns peste o sută de constănțeni în această vară, relevă faptul că 64% dintre respondenți se declară profund nemulțumiți de calitatea aerului din municipiu. Oare aceste date îngrijorează pe cineva?”

(Sursa foto – Facebook/Bogdan Bola)

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top