Politic

Bola: Parcarea de la DELFINARIU este ilegală?

Subiectul legat de soarta Microrezervației din Constanța a fost intens dezbătut în ultima vreme. În spațiul public deja au apărut diferite opinii legate de acest subiect, ideea sau concluzia finală fiind aceea  că în zona respectivă, a Microrezervației, vor apărea niscaiva construcții.

Iată ce spune legat de acest subiect deputatul partidului Forța Dreptei, constănțeanul Bodan Bola: “Despre Microrezervația din Constanța și interesele oculte care vor să o desființeze… Colegul nostru, Cristian Tănase, secretar general al organizației municipale Forța Dreptei, atrage atenția asupra unei construcții ilegale care a răsărit recent în interiorul Microrezervației. Este vorba despre o parcare, apărută vis-a-vis de sensul giratoriu de la Lidl (bd. Soveja).

Conform PUZ Tăbăcărie, aprobat prin HCL 415/21.11.2003, „Parcajele la sol sunt permise numai in limita suprafețelor special marcate parcare în planșa de reglementari”. Cert este că, în perimetrul despre care facem vorbire, PUZ-ul Tăbăcărie spune clar că este „zonă de microdeltă, zona verde amenajată”. Deci nu putea să i se schimbe destinația!”

Așadar, fără a avea o reglementare cuprinsă în Planul Urbanistic Zonal (PUZ), conducerea Microrezervației, cu sau fără acceptul Consiliului Județean, a turnat betoane peste un teren care reprezintă un spațiu verde de interes local, un spațiu al tuturor constănțenilor.

„Este normal să fim îngrijorați de posibilitatea ca Microrezervația să rămână fără animalele cu care ne-am obișnuit, lucru confirmat, de altfel, chiar și în cadrul ședinței Comisiei Tehnice de Urbanism și Amenajare a Teritoriului din cadrul Primăriei. Acest lucru este negat, deocamdată, de conducerea CJC.

Tocmai de aceea, filiala noastră a solicitat Consiliului Județean lămuriri cu privire la autorizația de construire a acestei noi parcări ce distruge un spațiu verde din zona Microrezervației:

– când a fost construită și cine folosește această parcare;

– dacă există autorizație de construcție pentru ea și cine, mai exact, a eliberat-o;

– dacă și cum a fost posibilă modificarea PUZ-ului Tăbăcărie, atâta timp cât acolo ar fi trebuit să fie spațiu verde”, spune Bogdan Bola.

Microrezervația a fost creată din ideea de a oferi vizitatorilor o imagine cât mai completă asupra naturii dobrogene, care nu are doar rolul de a oferi o experiență unică în județ, ci și de a ilustra un mediu natural cât mai aproape de fauna și flora originală. „Ea ar trebui să rămână neatinsă, motiv pentru care suntem dispuși să ne luptăm (legal) pentru asta”, declară Bogdan Bola.

“Vă vom ține la curent cu informațiile pe care le vom obține și cu intențiile reale pe care conducerea Consiliului Județean Constanța și a Microrezervației le au cu privire la viitorul animalelor de aici! Mai ales că, în mod ciudat, acea Hotărâre de Consiliu Local 415/2003, prin care a fost aprobat PUZ-ul Tăbăcărie, lipsește de pe site-ul Primăriei Constanța….

Și NU, parcarea aceasta NU este publică, ci doar pentru „unii”, conchide deputatul Bogdan Bola.

(Sursa foto – Facebook/Bogdan Bola)

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top