Politic

Bola: Oficial stăm bine, oricând se poate produce o nouă tragedie!

În contextul tragediei petrecute la 2 Mai, unde un tânăr drogat a ucis cu mașina doi studenți, deputatul Forța Dreptei, Bogdan Bola a ținut să puncteze modul în care autoritățile au gestionat acest caz, de exemplu neglijența testării celor suspectați de consumul de droguri și lipsa sau insuficiența aparatelor DrugTest, dar alte situații asemănătoare. Bola face referire pentru început la o tragedie, petrecută în februarie 2021, care a scos la iveală dotarea precară și a celor de la ISU Dobrogea. Atunci o femeie a căzut de la etajul 6 după ce apartamentul îi luase foc. Pompierii nu aveau saltea, iar autoscara din unitatea ISU de proximitate era stricată. Era singura din dotare..

“Dacă vorbim de dotări trebuie să amintim aici și ambulanțele SAJ, mașini cu sute de mii de kilometri la bord, unele dintre ele fiind un pericol chiar pentru cadrele medicale și ambulanțierii care le folosesc pentru a se deplasa la cazuri.

Tragediile scot la iveală lipsa dotărilor din anumite instituții și nepăsarea celor care le conduc. Au murit doi tineri într-un grav accident rutier provocat de un șofer drogat. Toată lumea cunoaște cazul 2 Mai și toată lumea a aflat că șoferul drogat fusese oprit cu câteva ore înainte de accident de poliția din Vama Veche, dus la sediu și testat cu alcooltestul, deși în mașina sa se găsiseră substanțe interzise.

În mod normal, toată lumea s-a întrebat de ce polițiștii nu l-au testat cu drug testul? Deoarece în sudul litoralului există doar un singur aparat de acest gen, iar în acel moment singurul polițist care știa să-l folosească era în concediu. Da, nu-i așa că vă simțiți mai în siguranță acum?”, comentează Bogdan Bola.

Tot Bola mai adaugă: “În sudul litoralului sunt zeci de mii de turiști, iar Vama Veche este recunoscută ca un loc unde tinerii se adună pentru distracție, iar printre ei sunt consumatori de diferite substanțe interzise. Dacă noi știm aceste lucruri, Poliția Română și, mai ales, șefii IPJ Constanța nu știu. Altfel nu se explică de ce nu se dotează corespunzător secțiile din zonele aglomerate de pe litoral cu aparatură și cu oameni competenți, capabili să aplice legea.

Dar, oficial, stăm bine. Nu am auzit niciun șef de instituție care să iasă în public și să prezinte precaritatea dotărilor, să spună lumii întregi că drogații pot conduce liniștiți pe litoral deoarece poliția nu are aparate cu care să-i testeze, sau să spună că, în anumite cazuri, nu se pot prezenta la o intervenție decât cu mâinile goale…”

(Sursa foto – Facebook/Bogdan Bola)

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top