Politic

Bogdan Huțucă, PNL: „Vom dezvolta județul Constanța cu fonduri europene”

Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța, deputat și locul 1 pe lista pentru un nou mandat, promite că, în următorii patru ani, județul Constanța se va dezvolta cu ajutorul fondurilor europene.

Promisiunea se bazează pe ceva concret: pe 80 de miliarde de euro. Este suma pe care a reușit o atragă, pentru România, președintele României, Klaus Iohannis. Sunt bani gratis care vor fi folosiți pentru dezvoltarea României. Cu siguranță că o bună parte din ei va ajunge și în județul Constanța. Se mai bazează pe ceva președintele PNL Constanța: pe ce a reușit să facă până acum guvernul. Anul care a trecut este garanția unui viitor care va fi încununat de reușite.

„Guvernul PNL a reușit să păstreze locurile de muncă și să susțină companiile românești care au fost afectate de criza sanitară și economică. Rezultatele se văd. În acest moment, în România sunt cu 15.000 mai mulți angajați decât la începutul anului. Nu numai că sunt mai mulți, dar sunt și plătiți mai bine, pentru că salariul mediu a crescut cu 7,6% față de anul trecut.”, explică Bogdan Huțucă.

Liderul PNL nu a stat degeaba, în așteptarea celor 80 de miliarde de euro de la Bruxelles și a noului mandat. A avut deja întâlniri cu premierul Ludovic Orban, cu ministrul fondurilor europene, Ioan Marcel Boloș, cu primarul Vergil Chițac, cu președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu. Toți, membri ai PNL.

„Lucrăm la două proiecte extrem de importante pentru municipiul și județul Constanța. Este vorba despre găsirea unor soluții pentru sistemul de termoficare al Constanței, pentru care trebuie găsite repede soluții eficiente, și pentru construirea unui noi spital.”, spune Bogdan Huțucă.

Liderul PNL, împreună cu echipa, are și alte proiecte majore, care se regăsesc într-un program de guvernare locală, care are un calendar de aplicare și pentru care se caută soluții de finanțare. Printre ele se regăsesc o șosea de coastă și o alee de promenadă, așa cum au majoritatea orașelor importante la malurile mărilor, dar și construirea unor noi drumuri, inclusiv a unuia care să lege municipiul Constanța de sudul litoralului.

Toate acestea sunt posibile printr-o muncă de echipă: autoritățile municipale și județene scriu proiectele și se asigură să le pună în practică, Președinția și Guvernul fac tot posibilul pentru a atrage fonduri europene – cheia dezvoltării orașelor și a țării, iar parlamentarii sunt cureaua de transmisie dintre cele două părți care face ca mecanismul să funcționeze fără sincope. Bogdan Huțucă și viitorii săi colegi se vor asigura că ministerele vor face repede tot ce trebuie pentru ca proiectele pentru Constanța să devină realitate.

Dezastrul lăsat de PSD

Bogdan Huțucă atrage atenția și asupra dezastrului pe care l-a lăsat guvernarea PSD. O spune nu pentru a da vina pe trecut, ci pentru a sublinia de unde a plecat guvernarea PNL și unde a ajuns, reliefând astfel succesele liberalilor.

PSD a beneficiat de patru ani de creștere economică importantă, dar tot ce a făcut a fost să încurajeze consumul în detrimentul investițiilor. Din păcate pentru România. A încurajat locurile de muncă și oferta operatorilor economici din afara țării, ignorând capitalul românesc. Am avut cea mai slabă atragere de fonduri europene într-un an de creștere economică. Am avut cele mai slabe investiții publice. Am avut niște costuri ale datoriei României excesive. Numai în acest an trebuie să plătim peste 50 miliarde de lei, costuri ale datoriei contractate de PSD. Un an în care, mai mult ca niciodată, avem nevoie să investim în sănătate.”, spune președintele PNL Constanța.

Guvernul PNL a reușit, în ciuda crizei sanitare fără precedent, să găsească fonduri pentru a o ține în frâu, a făcut cele mai mari investiții publice din România ultimului deceniu, de 35,4 miliarde lei, a reușit să determine creșterea numărului de locuri de muncă din economie, să majoreze salariul mediu, pensiile, alocațiile, să scadă inflația. Cireașa de pe tort: a atras de trei ori mai multe fonduri europene decât PSD.

Comandat de Partidul Național Liberal – Filiala Constanța
Executat de Dezvăluiri.ro – portal: www.dezvaluri.ro
Mandatar financiar-cod AEP 11200025

Actualitate

To Top