Politic

Bogdan Huțucă: Parc nou în Negru Vodă, în orașul lui Făgădău nici iarba nu crește

Președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, a participat astăzi, la invitația primarului liberal Petre Urziceanu, la inaugurarea noului parc din orașul Negru Vodă.
Realizat din fonduri europene în valoare de 850.000 euro, proiectul a presupus reconversia funcțională a două terenuri neutilizate în suprafață de peste 15.000 de metri pătrați și amenajarea de noi spații verzi, sistem modern de irigații, locuri de joacă pentru copii, spații pentru tineri și pensionari. De asemenea, întregul perimetru este monitorizat și supravegheat video.

Pe lângă realizarea acestui parc, Primăria Negru Vodă mai are în derulare următoarele proiecte:

  • proiect european transfrontalier pentru reabilitarea drumurilor, în valoare totală de 7.9 milioane euro
  • până la finalul anului acesta, se va da în folosință un bloc de locuințe sociale pentru tinerii orașului, investiția fiind de aprox. 2.2 milioane de lei
  • pentru educație, administrația liberală a accesat 9.3 milioane lei pentru reabilitarea,modernizarea și dotarea liceului din localitate
  • proiect de 2.6 milioane de lei pentru construirea unei noi grădinițe cu program prelungit în localitate.
  • proiect European aflat în evaluare: construirea unei noi școli, cu teren și sală de sport multifuncțională în satul Daraban, valoarea totală a proiectului fiind de 740.000 de euro.
  • proiect de 7.5 milioane de euro pentru construirea unui cartier de locuințe sociale,concomitent cu o reamenajare urbanistică a întregii zone – trotuare, străzi și parcuri noi, locuri de joacă sau de recreere. În cadrul aceluiași proiect, se va construi și un centru multifuncțional pentru tineret, cu bazin de înot semi-olimpic acoperit.
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top