Politic

Bogdan Huțucă: Noua lege adoptată de parlament încurajează medicii de familie să deschidă cabinete în mediul rural

Deputatul Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța, a votat în favoarea unei legi menite să încurajeze dezvoltarea rețelei de cabinete de medicină primară în mediul rural. Acest proiect legislativ, adoptat cu succes de către Parlamentul României, aduce modificări semnificative la Legea nr. 95/2006, oferind cabinetelor de medicină de familie un nou statut, acela de „unitate sanitară de utilitate publică”. Această distincție este acordată exclusiv la cerere pentru punctele de lucru ale acestor cabinete.
Una dintre schimbările majore aduse de această modificare legislativă este posibilitatea primăriilor de a încheia contracte de comodat cu cabinetele medicilor de familie, cedându-le spații publice în folosință gratuită. Scopul acestor măsuri este de a stimula dezvoltarea și extinderea serviciilor de medicină preventivă în mediul rural.
„Am votat legea care încurajează creșterea rețelei de cabinete de medicină primară în mediul rural.
Proiectul legislativ, adoptat de Parlamentul României, completează Legea nr. 95/2006, astfel acordând cabinetelor de medicină de familie statutul de ”unitate sanitară de utilitate publică”. Acest stat poate fi acordat doar la cerere pentru punctele de lucru.
De asemenea, modificarea legislativă dă posibilitatea primăriilor de a încheia cu cabinetele medicilor de familie contracte de comodat – dare în folosință gratuită a spațiilor proprietate publică a unităților administrativ-teritoriale. Efectul așteptat al acestui proiect legislativ adoptat este de a încuraja creșterea gradului și a rețelei de medicină de prevenție în mediul rural.
Felicitări colegilor din PNL, Cristina Vecerdi și Mihail Veștea, pentru acest demers legislativ util și necesar României. Rolul medicilor de familie reprezintă primul contact al pacienților cu sistemul sanitar și facilitează asistență și servicii de sănătate primare esențiale în ceea ce privește prevenția.
Populismul poate fi combătut preventiv prin examinarea și tratarea la timp, conform rolului pe care îl are medicina primară/de familie. Oricâte caravane medicale cu scop electoral ar fi făcute, acestea nu vor suplini niciodată prezența unui cabinet medical în zona rurală”, a declarat Huțucă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top