Politic

Bogdan Huțucă, în contextul negocierilor de aderare a Albaniei și Macedoniei de Nord la Uniunea Europeană: Avem o șansă istorică de a întări legăturile cu romanitatea din Balcani

Săptămâna aceasta au început negocierile de aderare a Albaniei și Macedoniei de Nord la Uniunea Europeană.  Deputatul Bogdan Huțucă consideră că acesta este un moment istoric pentru aceste două state care fac un pas înainte privind procesul de aderare la clubul european.
”Salut, cu toată deschiderea, acest pas important, mai ales că România a sprijinit, cu toată deschiderea, integrarea Balcanilor de Vest în Uniunea Europeană! Acesta este un moment prin care vom fi mai aproape de marea familie europeană, alături de frații noștri din comunitatea aromână din zona balcanică.
În situația de față, România, prin Ministerul de Externe și prin Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, se află în situația favorabilă de a răspunde nevoilor de protejare identității culturale a comunității aromâne din aceste două state, drepturi ce țin de sfera religioasă, politică și educațională.
La masa negocierilor, România are posibilitatea de a se folosi de instrumentele diplomatice în cazul în care sunt ignorate doleanțele comunității aromâne din aceste două state. Diplomația românească ar trebui să își rezerve dreptul de a trata, în continuare, ca și până acum, cu profesionalism și seriozitate, întărirea drepturilor comunității aromâne.
Începând din secolul al XIX-lea, țara noastră a depus eforturi considerabile pentru păstrarea tradițiilor și culturii acestor comunități. După Tratatul de la București din 1913, avem o șansă istorică de a întări legăturile cu romanitatea din Balcani”, a transmis deputatul.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top