Politic

Bogdan Huțucă ii cere socoteală ministrului Drulă despre „Varianta Techirghiol”

Deputatul Bogdan Huțucă face un apel public către ministrul Drulă și îi cere să parcurgă drumul dintre Constanța și Mangalia pentru a vedea că drumul se blochează în Eforie Nord și oamenii sunt obligați să stea în mașini chiar și două ore, pe un traseu ce durează în mod normal 20 de minute. Huțucă îi amintește ministrului că a promis că va include drumul ocolitor „Varianta Techirghiol” în PNRR și îl așteaptă pe teren „pentru a lua cele mai bune decizii pentru români”.

„Domnule ministru Drulă,
Vă invit în orice zi doriți dumneavoastră să facem împreună un drum între Constanța și Mangalia. Veți vedea că în Eforie Nord drumul se blochează și oamenii sunt obligați să stea în mașini între o oră și două ore, pe un traseu ce poate fi parcurs în 20 de minute. Mii de mașini stau bară la bară, într-o coadă ce poate atinge între 3 și 10 kilometri.
Din păcate, de aceste lucruri suferă toți românii. Pe de o parte suferă românii din toată țara care vin în vacanță pe litoralul românesc, dar suferă și constănțenii care sunt obligați să facă zilnic acest drum pentru a ajunge la muncă sau pentru a rezolva diferite probleme. În plus, este afectat fluxul economic pe întreg litoralul românesc, căci pe aici trec zilnic sute de transporturi care deservesc hotelurile, restaurantele și barurile de pe litoral.
Guvernarea liberală a făcut anul trecut un studiu de fezabilitate excelent și chiar un proiect pentru construcția a ceea ce presa a numit „Varianta Techirghiol”. Aceasta se desprinde din autostrada de centură a Constanței, A4, trece prin apropierea localităților Agigea, Techirghiol, Movilița, Biruința, Moșneni, Dulcești și se închide la intersecția cu DN 39, la sud de localitatea 23 August.
Studiul demonstra clar că acest traseu este cel mai avantajos din punct de vedere tehnic, financiar, social și economic. În plus, traseul este cel mai bun și din punct de vedere al impactului pentru mediu!
Studiul arăta că acest drum ocolitor are următoarele beneficii:
– asigură legături între nordul și sudul litoralului;
– preia un flux mare de trafic de pe drumurile naționale DN 38 și DN 39;
– reduce timpul de călătorie, prin creșterea vitezei de deplasare;
– scade emisiilor poluante, prin eliminarea cozilor de așteptare;
– reduce accidentele prin devierea traficului de tranzit;
– îmbunătățește confortul utilizatorilor.
Ați primit acest proiect la cheie, fapt recunoscut chiar de dumneavoastră. În primele zile de mandat ne-ați promis că veți continua acest proiect și că îi înțelegeți importanța, și că îl veți include în PNRR. Acum însă, ne spuneți că nu ați inclus acest proiect în PNRR, fără a ne da însă nicio explicație logică.
Domnule ministru, zeci de mii de constănțeni și milioane de români suferă și vor suferi în continuare, dacă nu rezolvăm cât mai repede problema!
Vă aștept pe teren pentru a vedea cu adevărat importanța acestui drum și pentru a lua cele mai bune decizii pentru români”, a declarat Bogdan Huțucă.

Actualitate

To Top