Politic

Bogdan Huțucă: Guvernarea liberală a deblocat Proiectul Magistralei M6

Deputatul Bogdan Huțucă afirmă că guvernarea Partidului Naţional Liberal a demonstrat că este una a faptelor, nu a vorbelor goale. Huțucă susține că anul trecut, sub conducerea PNL, a fost dată în folosinţă, după lungi aşteptări şi tergiversări din partea guvernelor PSD, Magistrala M5 Eroilor – Râul Doamnei şi s-a operaţionalizat linia de cale ferată între Gara de Nord şi Aeroportul “Henri Coandă”.

„Partidul Naţional Liberal înţelege să continue toate aceste proiecte de dezvoltare a infrastructurii. În consecinţă, în cadrul şedinţei de Guvern din data de 2 octombrie, a fost adoptat memorandumul cu tema: aprobarea măsurilor propuse privind opţiunile de dezvoltare a Magistralei M6 – sectorul nord. M6 este o ramificaţie din Magistrala M4 Străuleşti – Gara de Nord – Palatul Parlamentului – Eroii Revoluţiei – Gara Progresu. Prin implementarea proiectelor de metrou M4 şi M6 se asigură funcţionalitatea completă a acestei investiţii, iar locuitorii din sudul Bucureştiului vor avea o legătură cu nordul acestuia. În cel mai scurt timp se va demara licitaţia pentru execuţia Sectorului de Nord (Tokyo – Aeroport Otopeni). Linia de Metrou M6, pe relaţia Staţia 1 Mai – Staţia Aeroport Otopeni, este inclusă în toate scenariile analizate pentru obţinerea unei strategii de mobilitate durabilă în Bucureşti, 2016-2030, fiind selectată în Scenariul Optim. Aceasta va oferi o conexiune importantă între partea de sud a Regiunii Bucureşti-Ilfov şi aeroport.

Oportunitatea realizării investiţiei menţionate a fost stabilită în conformitate cu planurile generale de dezvoltare ale sistemului de transport public al oraşului, propusă şi justificată în planurile generale, studiile de transport şi strategiile de dezvoltare din ultimii ani. Actele normative de aprobare au fost obţinute pentru întregul traseu al proiectului, respectiv 14,2 km. de linie, 12 staţii şi achiziţia a 12 trenuri. Indicatorii tehnico-economici ai M6 sunt aprobaţi de Guvernul României pe baza unor analize economice care iau în considerare impactul de pe întreaga magistrală. Ulterior, această linie va urma să fie extinsă până la Terminalul II al Aeroportului Internaţional Henri Coandă. În paralel, va continua implementarea proiectelor legate de prelungirea liniei de metrou M5, de la Eroilor până la Pantelimon, precum şi cu extinderea magistralei de metrou M4, de la Gara de Nord până la Piaţa Progresul, finanţată prin PNRR, precum şi cu modernizarea magistralei M2.

În cadrul conferinţelor Institutului Social Român, dedicate doctrinelor politice, I.G.Duca spunea că “liberalismul reprezintă, prin esenţa lui, ideea de progres”. Partidul Naţional Liberal nu s-a depărtat niciodată de vorbele marelui său preşedinte, I.G.Duca. PNL va reprezenta întotdeauna o forţă politică care duce România înainte, indiferent de obstacolele care i se pun în cale”, a transmis Bogdan Huțucă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top