Politic

Bogdan Huțucă: Dreptate pentru victimele mineriadelor! Dreptate pentru România!

Deși au trecut 32 de ani de la intervenția minerilor chemați din Valea Jiului împotriva protestatarilor din Piața Universității, încă nu există niciun vinovat. Deputatul Bogdan Huțucă consideră că acum, mai mult ca oricând, Românii au nevoie să facă pace cu trecutul. Pentru aceasta este nevoie ca toți cei implicați să răspundă în fața justiției.

„În urmă cu exact 32 de ani, începea la București cea de a treia mineriadă, și cea mai sângeroasă. Regimul neo-comunist al lui Ion Iliescu a folosit minerii și forțele de securitate pentru a pune capăt, în mod violent, protestelor anti-comuniste din Piața Universității.
Pe 13 iunie, forțele de ordine au atacat manifestanții pașnici, iar a doua zi acestora li s-au alăturat minerii aduși la București – infiltrați cu ofițeri de securitate și cu persoane care aveau rolul de a-i face să acționeze cât mai violent.
Pe 13 iunie, forțele de ordine și-au dat singure foc la o autoutilitară și au dat vina pe demonstranți, pentru a justifica represiunea.
Oficial, la mineriada din 13-15 iunie, au fost ucise 6 persoane și peste 700 au fost grav rănite. 4 persoane au fost ucise prin împușcare – arme aveau doar forțele de ordine!
Românii au nevoie mai mult decât oricând să facă pace cu trecutul. De aceea, este nevoie ca cei care au orchestrat și cei care au executat ordinele criminale în acele zile să răspundă în fața justiției.
Criminalii trebuie să plătească în fața justiției, în fața istoriei și în fața justiției divine. În această ordine”, a declarat deputatul Bogdan Huțucă.

Sursă foto: Facebook/Bogdan Huțucă

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top