Politic

Bogdan Huțucă, despre Programul național de investiții „Anghel Saligny”

Deputatul liberal Bogdan Huțucă anunță lansarea proiectului guvernamental de investiții „Anghel Saligny”, care a fost dezbătut, în primă lectură, în cadrul ședinței de guvern din 11 august.

Programul național de investiții ,,Anghel Saligny” va avea un buget de 50 de miliarde de lei și se va întinde pe cel puțin șase ani.

Programul este destinat autorităților locale, prin care acestea, vor putea implementa lucrări de asfaltare, canalizare și alimentare cu apă.

,,Acest program este necesar, deoarece este inadmisibil să existe localități cu drumuri neasfaltate, fără canalizare sau apă. Sunt lucruri de bază pe care puteam să le avem până acum în România. Le vom face în acest mandat”, a afirmat prim-ministrul Florin Cîțu.

Pe agendă s-a aflat și o ordonanță care va permite suplimentarea sumelor din Programul Național de Dezvoltare Locală etapa a II – a, acolo unde este nevoie de bani pentru finalizarea investițiilor începute.

Tot în prima lectură s-a aflat o ordonanţă care se referă la actualizarea preţurilor pentru contracte publice. Un lucru important, această ordonanță va avea criterii clare privind modificarea contractelor în funcție de creșterea sau scăderea prețurilor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

To Top