Politic

Bogdan Huțucă, deputat PNL: „Recomandările Comisiei de la Veneția sunt în beneficiul României”

Deputatul PNL de Constanța, Bogdan Huțucă, a anunțat că liberalii vor propune la nivelul Parlamentului ca fiecare ales să semneze o inițiativă parlamentară de transpunere legislativă a recomandărilor finale formulate de Comisia de la Veneția în privința modificărilor operate la legile Justiției și la Codurile Penal și de Procedură Penală.
„Să fie clar: recomandările Comisiei de la Veneția sunt în beneficiul României, în beneficiul Justiției din România, tocmai pentru că sunt venite din partea unui for de prestigiu, sunt obiective și mai presus de orice partizanat politic”, subliniază Bogdan Huțucă.
Parlamentarul spune că importanța recomandărilor ar trebui să-i determine pe toți aleșii, indiferent de culoarea politică, să se alăture demersului PNL. „Și parlamentarii PSD, ALDE și UDMR trebuie să dovedească faptul că pun mai presus interesul țării de interesul lui Dragnea și al acoliților săi de a scăpa de Justiție și de a subordona politic Justiția.”
Interesul țării, în acest caz, se poate dovedi, afirmă Huțucă, prin semnare inițiativei legislative de punere în aplicare a recomandărilor finale ale Comisiei de la Veneția atât în ce privește cele trei legi ale justiției, cât și Codurile Penal și de Procedură Penală. 
„Adică să transpună în legislație aceste recomandări, fără deturnări și fără șmecherii. Să corecteze sută la sută răul făcut legilor Justiției și si codurilor penale. Să respingă, în prealabil, OUG 92 și să legifereze mai apoi recomandările Comisiei de la Veneția . De aceea, PNL va iniția o propunere legislativă de transpunere a recomandărilor finale ale Comisiei de la Veneția”, subliniază deputatul PNL.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top