Politic

Bogdan Huțucă: Cresc investiţiile străine în România

Bogdan Huțucă, Președintele PNL Constanța, declară că numărul firmelor străine înfiinţate în România a crescut, în primele şapte luni din 2021, cu 47,1%. Astfel, susține deputatul, guvernarea liberală a demonstrat că este singura capabilă să modernizeze România. Filosofia economică a administrației PNL este centrată pe investiţii susţinute şi pe creştere economică organică, sănătoasă, susține Huțucă.

„Eficienţa guvernării Partidului Naţional Liberal este dovedită pe zi ce trece, în ciuda fake-news-urilor aruncate în spaţiul public de detractorii noştri. Astfel, investiţiile străine directe au ajuns la 3,962 miliarde de euro în primele şapte luni, comparativ cu 1,222 miliarde de euro în perioada similară din 2020, reprezentând o creştere de 224%, din care participaţiile la capital (inclusiv profitul reinvestit net estimat) au însumat valoarea netă de 3,353 miliarde de euro, iar creditele intragrup au înregistrat valoarea netă de 609 milioane euro, potrivit datelor Băncii Naţionale a României.

La finele lunii iulie 2021, în România existau 234.080 societăţi cu participare străină la capitalul social. Valoarea capitalului subscris se situa la 64,132 miliarde de dolari. Numărul firmelor cu capital străin nou înfiinţate în România a crescut, în primele şapte luni din 2021, cu 47,1%, comparativ cu perioada similară din 2020, la 3.104 de unităţi, conform datelor centralizate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului. Cele 3.104 de societăţi noi aveau un capital social subscris în sumă totală de 26,413 milioane de dolari, mai mare cu 477% faţă de cel al firmelor înmatriculate în ianuarie-iulie 2020, de 4,574 miliarde de dolari.

În funcţie de domenii, cele mai multe firme înmatriculate în iulie 2021 au fost înregistrate în comerţul cu ridicata şi amănuntul, repararea auto şi moto (26,55% din total), activităţi profesionale, administrative, ştiinţifice şi tehnice (21,66%) şi transport, depozitare şi comunicaţii (16,20%), se mai arată în comunicatul BNR.

Este suficient să ne uităm pe cifre, pentru că, aşa cum am mai afirmat şi cu alte ocazii, cifrele reprezintă un adevăr obiectiv care, atunci când sunt citite corect şi interpretate competent, arată o realitate ce nu poate fi denaturată în funcţie de interesele politice meschine ale unui partid sau altul. Guvernarea liberală a demonstrat că este singura capabilă să modernizeze România.

Filosofia economică a acestei administraţii este centrată pe investiţii susţinute şi pe creştere economică organică, sănătoasă, nu bazată pe artificii precum wage-led-growth-ul PSD-ului care, umflând artificial salariile, se lăuda cu creştere economică ce era, în realitate, total fictivă, existentă numai pe hârtiile lor.

Criza economică provocată de pandemia de COVID-19 a fost una resimţită puternic de toate straturile societăţii româneşti. În acest context, trebuie să ne asigurăm că recuperarea este una rapidă şi stabilă, lucru demonstrat de cifrele din diagnosticul asupra economiei româneşti. PNL face treabă şi o va ţine tot aşa”, a declarat Bogdan Huțucă.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top