Politic

Bogdan Bola: “Domnule ministru Câmpeanu, chiar nu vă pasă deloc de ce se întâmplă cu educația în România?”

Deputatul constănțean Bogdan Bola îl acuză pe ministrul Educației Sorin Câmpeanu că, prin prin adoptarea unui ordin de ministru care modifică condițiile de obținere a bursei de merit, nu a făcut altceva decât să înjumătățească numărul elevilor bursieri.

“Acesta este cadoul de Crăciun al lui Cîmpeanu pentru 730.000 de elevi și familiile acestora. Încă un semn clar ca la cârma educației se află un individ fără scrupule. Încă o promisiune încălcată de noua conducere a PNL, o nouă mizerie marca USL 2.0!

Consider inadmisibilă abordarea aceasta lipsită de transparență a lui Cîmpeanu în condițiile în care există un impact atât de mare. O să ne mirăm în anii ce urmează de ce crește abandonul școlar, căutând măsuri pentru combaterea efectelor acestei decizii. Puțini își vor aminti că același Cîmpeanu a mazilit transportul elevilor și ulterior a lăsat jumătate dintre aceștia fără burse într-un interval de 12 luni”, spune deputatul Bogdan Bola.

Tot Bola a mai declarant că “prin adoptarea unui ordin de ministru care modifică condițiile de obținere a bursei de merit, crescând din pix media generala necesară pentru obținerea unei astfel de burse de la 8,50 la 9,50. Este vorba de Ordinul privind aprobarea Criteriilor generale de acordare a burselor elevilor din învățământul preuniversitar de stat din data de 22 Decembrie 2021, cu nr. 5870.”

În opinia politicianului constănțean, acesta reprezintă de fapt cadoul de Crăciun al lui Cîmpeanu pentru 730.000 de elevi și familiile acestora.

Încă un semn clar ca la cârma educației se află un individ fără scrupule. Încă o promisiune încălcată de noua conducere a PNL, o nouă mizerie marca USL 2.0!” a spus Bola.

Deputatul Bola consideră ca fiind inadmisibilă abordarea aceasta lipsită de transparență a lui Cîmpeanu în condițiile în care există un impact atât de mare:

“O să ne mirăm în anii ce urmează de ce crește abandonul școlar, căutând măsuri pentru combaterea efectelor acestei decizii. Puțini își vor aminti că același Cîmpeanu a mazilit transportul elevilor și ulterior a lăsat jumătate dintre aceștia fără burse într-un interval de 12 luni.”

Pentru perioada următoare Bola a spus că va invita la consultări organizațiile reprezentative ale elevilor pentru a contura o propunere legislativă care să introducă în Legea 1/2011 criteriile pentru acordarea burselor.

“Chiar așa, ce aveți domnule profesor (ministru) cu elevii de îi urâți atât de mult…sau chiar nu vă pasă deloc de ce se întâmplă cu educația în România?”, a conchis deputatul Bogdan Bola.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top