Politic

Bogdan Bola: Doar în acest mandat, eu am votat de trei ori pentru eliminarea pensiilor speciale

Deputatul Forța Dreptei de Constanța Bogdan Bola a declarat că a votat nu mai puțin de trei ori pentru eliminarea pensiilor speciale.

Cu toate acestea, de fiecare data Curtea Constituțională a României a menținut aceste pensii speciale.

“Prin decizia CCR de acum o săptămână, românii care muncesc cinstit sunt obligați să le plătească parlamentarilor – pensionari indemnizația specială, care se adaugă pensiei pe care o au deja în baza contributivității aferente perioadei de activitate dinainte de mandat și din perioada mandatului/mandatelor.

CCR a stabilit că, „până la abrogarea sa, indemnizația pentru limita de vârstă era un drept legal acordat deputaților şi senatorilor care au exercitat cel puţin un mandat parlamentar complet, la data împlinirii vârstei de pensionare, iar prin retragerea şi eliminarea sa fost afectată integritatea unui drept legal dobândit”.

Așadar, Curtea a decis ca pensiile speciale ale senatorilor și deputaților să nu se desființeze, iar ceea ce mai poate face acum Parlamentul este să elimine pentru viitor indemnizația pentru limită de vârstă. Iar Forța Dreptei va vota, cu siguranță, pentru desființare”, spune deputatul Bogdan Bola.

În același context, tot el a mai declarant: “Dar pentru acest lucru trebuie voință politică, trebuie ca cei care vorbesc în fiecare zi despre traiul greu al românilor să meargă și să voteze stoparea acestor pensii speciale. Nu este posibil să avem două categorii de români, unii cinstiți și muncitori, iar alții privilegiați, cocoțați în funcții politice și administrative. Statul român trebuie să ofere pensii oamenilor în funcție de munca depusă și contributivitate! Atât!

Faptul că ești parlamentar-pensionar nu ar trebui să-ți ofere privilegii față de orice alt cetățean. Oare cum merg acești „speciali” în colegiile lor și dau ochii cu pensionarii care-și duc traiul de pe o zi pe alta, care își iau de la gură pentru a avea bani de medicamente?”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top