Actualitate

Bogdan Bola cere ARBDD explicații despre activitatea Corpului de Control al instituției

Deputatul constănțean Bogdan Bola, inițiator al noii Legi a pescuitului a solicitat guvernatorului Administrației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) informații în legătură cu activitatea Corpului de Control.

Bola amintește că încă din anul 2015, pe canalele şi lacurile interioare din perimetrul Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării”, a fost stabilit un set de reguli pentru accesul şi circulaţia navelor şi ambarcaţiunilor, cu scopul de a reduce impactului negativ pe care îl are circulaţia navelor şi ambarcaţiunilor asupra ecosistemelor şi speciilor din zonele adiacente canalelor şi lacurilor interioare din Rezervaţia patrimoniu UNESCO.

Astfel, potrivit măsurilor adoptate în vara anului 2015, la început de iulie, se preciza că „navele şi ambarcaţiunile propulsate care navighează în perimetrul RBDD vor fi dotate cu dispozitive electronice de transmitere a poziţiei şi vitezei către staţiile fixe, iar sistemul de monitorizare a traficului va fi alcătuit din staţii fixe de localizare şi identificare a navelor sau ambarcaţiuni şi din radare de supraveghere”. Măsura are scopul instituirii unui control mai eficient al circulaţiei şi accesului navelor şi ambarcaţiunilor în perimetrul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, precum şi identificarea celor care nu respectă regulile de circulaţie.

Prin decizie a Guvernatorului Administraţiei RBDD, în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a actului normativ adoptat atunci, urmau să fie stabilite sistemele de monitorizare pentru orice navă/ambarcaţiune monitorizată pentru a i se permite accesul în perimetrul Rezervaţiei. De la acel moment au trecut nu doar 60 de zile, ci mai mult de ȘASE ANI, iar sistemul de monitorizare nu există nici acum. Rezultatul este următorul: activitatea de monitorizare și control este în continuare ineficientă, dat fiind faptul că mijloacele de comunicare modernă sunt utilizate de către deținătorii navelor pentru a alerta deplasările efectuate de către corpul de control al ARBDD.

În plus, față de cele menționate anterior, în cursul anului 2018, avem informații că au fost achiziționate camere de tip <body camera> pentru agenții corpului de control al ARBDD, iar acestea nu au fost utilizate în mod efectiv de către personalul instituției anterior menționate, existând situații controversate în care au fost efectuate filmări cu telefoanele personale în care există persoane în flagrant delict. De ce oare?”, a transmis Bogdan Bola.

În acest context, deputatul liberal a transmis ARBDD următoarele întrebări:

  • Care este Activitatea corpului de control al ARBDD din ultimii 3 ani?
  • Există rapoarte de activitate anuală ale acestui corp de control?
  • Dacă da, care este numărul de sancțiuni aplicate, defalcat pe fiecare contravenție în parte și câte persoane surprinse de personalul ARBDD au fost condamnate definitiv pentru săvârșirea infracțiunilor prevăzute de OUG 23/2008 sau C.pen?
  • Există în gestiunea ARBDD echipamente de captură video de tip “body camera”? Dacă răspunsul este afirmativ, de ce nu sunt utilizate?
  • Dacă tot avem prevederi legale bune, haideți să le și implementăm! Dacă nu sunt bani, haideți să îi cerem! Dacă nu a existat la alții voință pentru a le pune în aplicare, haideți să o facem noi, doamnă Guvernator! Dar haideți să mișcăm ceva în direcția bună și în Dobrogea noastră! Nu mai avem timp de pierdut!
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top