Actualitate

Benzi desenate, cu istoria vechiului Tomis

Târgul de Carte Gaudeamus din capitală a fost scena unei lansări mai puțin obișnuite, cea a unui volum de bandă desenată cu tematică istorică.

Albumul Istorii Pontice în benzi desenate – Tomis a fost prezentat în cadrul unui eveniment desfășurat la standul Administrației Fondului Cultural Național (AFCN). Produsul editorial aparține Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța (MINAC) și a fost realizat cu co-finanțare nerambursabilă AFCN.

La lansare au participat reprezentanți ai instituției muzeale constănțene (directorul MINAC Aurel-Constantin Mototolea și muzeograful principal Delia Roxana-Cornea), trei dintre autorii volumului (coordonatorul Octav Ungureanu, scenaristul Cristian Cealera -MINAC – și ilustratorul Alexandru Ciubotariu) precum și numeroși iubitori ai genului.

Volumul va fi lansat și la Constanța

Volumul conține 10 povestiri ce surprind momente din istoria orașului Tomis, astăzi Constanța, accentul fiind pus pe epoca antică. Volumul a fost distribuit gratuit. Lansarea de la Târgul de Carte Gaudeamus este parte a unui proiect mai amplu al AFCN (intitulat Istorii Pontice în benzi desenate), derulat de către MINAC în intervalul iunie – decembrie 2022 și care a mai inclus vernisaje de expoziții, lansări de carte și ateliere pentru copii.

Lansarea de la București va fi urmată săptămâna aceasta de un eveniment similar, programat la Constanța.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top