Litoralul românesc

Bătaie soră cu moartea pentru un arestat preventiv

Angajaţii Poliţiei din Ostrov sunt acuzaţi de abuz în funcţie

Un articol de Andreea PAVEL

Pe adresa redacţiei DEZVĂLUIRI a sosit o scrisoare trimisă de Mihai Tercaru, arestat preventiv pe 8 august a.c., în comuna Ostrov, judeţul Constanţa. Conţinutul acestei epistole este şocant. Bărbatul vorbeşte de o „bătaie soră cu moartea” pe care a încasat-o chiar de la mai marii postului de poliţie din Ostrov: Ionel Trandafir (şeful postului), Cristian Topriceanu (şeful secţiei de Cercetări Penale) şi Călin Dumitru (ajutorul şefului de post şi finul lui Trandafir, după spusele expeditorului).

Pe 8 august a.c. Mihai Tercaru a fost arestat preventiv la sediul Poliţiei Ostrov, comună în care îşi are şi domiciliul. Totul ar fi fost în regulă, dacă bărbatul nu ar fi fost bătut cu cruzime de trei angajaţi ai postului respectiv. Ulterior, în jurul orei 22:00, Tercaru a fost transportat la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa şi i s-a repartizat o cameră destinată arestului preventiv.
„Mă numesc Tercaru Mihai şi vă scriu aceste rânduri din Penitenciarul Poarta Albă, să vă aduc la cunoştinţă că sunt arestat de două luni de zile (preventiv) şi în momentul arestării mele, care s-a efectuat în data de 08.08.2008, în comuna Ostrov, judeţul Constanţa, unde am şi domiciliul, lucrătorii postului de poliţie de acolo mi-au aplicat o bătaie soră cu moartea, după care m-au încătuşat şi m-au dus în arestul IPJ Constanţa, în jurul orelor 22:00”. Acesta este fragmentul cu care îşi începe Mihai Tercaru apelul disperat către presă. Bărbatul povesteşte cum, în dimineaţa celei de-a doua zile, respectiv 9 august a.c., poliţistul care răspundea de arestul lui Tercaru, însoţit de mai mulţi poliţişti, l-au transportat la spital. Aici, victimei i s-a făcut o radiografie la mâna dreaptă şi un control medical la cap, dat fiind faptul că bărbatul prezenta leziuni, cel puţin aparent, destul de grave. „Domnul doctor de acolo mi-a spus că am mâna ruptă şi trebuie să o pun în gips. La scurt timp după acestea, ne-am deplasat înapoi, în arestul IPJ Constanţa, unde tot şeful arestului m-a condus într-o cameră de anchetare şi mi-a spus să îi spun şi să îi scriu tot ce s-a întâmplat de am ajuns în halul ăsta”, îşi continuă Tercaru mărturisirea.

Muşamalizarea vătămării corporale?

Deşi atât deţinutul, alţi doi colegi de cameră cu acesta, cât şi bucătarul care a intrat dimineaţă cu mic-dejunul au declarat că sunt martorii stării grave în care Tercaru se afla, cazul începe să se muşamalizeze. „Eu i-am relatat cu lux de amănunte toată povestea arestării mele, a mai scos şi doi colegi de cameră declaraţii ca martori, că m-au văzut cu probleme când am fost adus în sediul arestului şi tot o declaraţie a dat şi bucătarul care dădea masa la camera noastră”.

După câteva zile, bărbatul a fost repartizat, cu mâna în gips, la penitenciarul Poarta Albă, unde, din cauza stării grave în care se afla, a fost trimis direct la spitalul închisorii, unde i s-au mai făcut câteva radiografii. În urma analizelor, reprezentanţii secţiei medicale din cadrul penitenciarului Poarta Albă şi-au declinat competenţa către spitalul penitenciarului Rahova. Ajuns aici, lui Mihai Tercaru i s-a spus că starea lui de sănătate este foarte gravă, drept pentru care este absolut necesară o intervenţie chirurgicală şi introducerea unei tije speciale din metal, dat fiind faptul că distanţa dintre oasele rupte era foarte mare.
„Operaţia nu a avut loc, deoarece pe data de 10.10.2008, aveam instanţa la Medgidia, judeţul Constanţa şi am fost trimis la Urgenţă în penitenciarul Poarta Albă pe data de 09.10.2008”.

„Ajutaţi-mă să se facă dreptate!”

Mihai Tercaru, bătut crunt în urmă cu două luni, se află în continuare la Poarta Albă, având în continuare mâna în gips şi fără să fi primit vreun răspuns referitor la modul în care a fost manageriată ancheta (care, în mod normal, trebuia demarată) ce viza vătămarea corporală a bărbatului. „Nu am primit nici un răspuns la declaraţiile date cu privire la vătămarea mea corporală, provocată de poliţiştii din Ostrov, adică: Trandafir Ionel, şeful de post, Topriceanu Cristian, cercetări penale, Dumitru Călin, ajutor şef de post (finul). Am luat adresa dumneavoastră din penitenciar şi am hotărât să vă scriu deoarece cred că acest caz vrea să se muşamalizeze şi să se treacă cu vederea, cum au mai fost şi altele, şi nu s-au rezolvat. Dacă puteţi ajutaţi-mă să se facă dreptate şi să plătim fiecare pentru ce a făcut!!!”, îşi încheie disperat apelul public, Mihai Tercaru.

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top