Exclusiv

-AXIOPOLIS- promovează terapia prin artă!

Tabără internaţională de pictură, la Cernavodă

Primăria oraşului Cernavodă organizează, în perioada 25 iulie – 6 august 2011,
prima ediţie a Taberei Internaţionale de Pictură – “Axiopolis”. Acest eveniment se doreşte a fi unul dintre evenimentele artistice de importanţă majoră, nu numai pentru viaţa culturală a localităţii, dar şi pentru artele plastice plastice dobrogene, în general. Participanţii sunt 21 de artişti din Turcia, Maroc, Republica Turcă a Ciprului de Nord, Germania, Rusia,Bulgaria şi România, personalităţi cu numeroase expoziţii şi un background foartevaloros. Tabăra promovează conceptul terapiei prin artă, artiştii pictând pentru agrementarea spaţiilor din Primărie, Spitalul Orăşenesc şi Căminul de bătrâni.

Un articol de Paul PÂRVU

Pe parcursul celor două săptămâni, cât durează evenimentul, artiştii plastici vor realiza, fiecare, minimum trei lucrări, iar după vernisajul final, din data de 5 august, lucrările vor rămâne în patrimoniul oraşului. Deschiderea oficială a Taberei va avea loc luni, 25 august, iar expoziţia finală în data de 5 august. În zilele de 28 iulie şi 1 august, uşile atelierului de creaţie din incinta Centrului de Educaţie şi Pregătire pentru Tineret vor fi deschise. Persoanele interesate de artă se vor putea întâlni şi discuta cu artiştii.
Dintre participanţi remarcăm prezenţa unor foarte cunoscuţi şi apreciaţi plasticieni constănţeni, membri ai Filialei Constanţa-UNU a Uniunii Artiştilor Plastici din România, în frunte cu dinamicul nou preşedinte (ales în toamna lui 2010), Eusebio Spînu, şi cu “sufletul” Filialei, Constantin Papadopol. Mariana Constantinescu, Laura Armeanu, Corina Raiciu, Bianca Ionescu şi Mircea Costea sunt ceilalţi români participanţi. Printre oaspeţii străini se numără şi doi plasticieni bulgari care sunt prezenţe constante pe simezele şi în taberele de creaţie constănţene. Este vorba de vorba de Ivan Kancev şi Iordan Kissiov. Prezentările debutului taberei şi vernisajului expoziţiei finale vor fi făcute de criticul Alice Dinculescu.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top