Actualitate

Au început lucrările de construire a Centrului Comunitar Multifuncțional din comuna Baia

Au început lucrările de construire a Centrului Comunitar Multifuncțional din comuna Baia

În data de 9 noiembrie au demarat lucrările de construcție la Centrul Comunitar Multifuncțional înființat în cadrul proiectului „Măsuri integrate de dezvoltare locală”.

Centrul Comunitar Multifuncțional va fi înființat cu scopul de a furniza servicii de sprijin locuitorilor Comunei Baia, județul Tulcea, prin creșterea accesului la serviciile sociale, educaționale, de ocupare și de sănătate publică. Serviciile din cadrul centrului vor fi oferite gratuit prin intermediul proiectului „Măsuri integrate de dezvoltare locală”.

Proiectul beneficiază de un grant în valoare de 994.713 de euro oferit de Norvegia, prin Granturile Norvegiene, în cadrul Programului Dezvoltare Locală.

„Obiectivul proiectului este creșterea accesului persoanelor aparținând grupurilor defavorizate la servicii sociale precum asistență socială, educație, sănătate, ocupare, locuire în vederea combaterii și prevenirii sărăciei și a riscului de excluziune socială”, spun reprezentanții centrului.

Comuna Baia implementează proiectul „Măsuri integrate de dezvoltare locală”, un proiect ce presupune construirea și dotarea Centrului Comunitar Multifuncțional din comună, selectarea unui grup țintă de beneficiari, sprijinul pentru creșterea accesului și participării la educația timpurie – învățământ preșcolar, servicii de educație parentală pentru părinții copiilor preșcolari.

În cadrul proiectului, 150 de elevi cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani, din comuna Baia, vor participa în acest an școlar la activități speciale în care vor învăța despre ce înseamnă hărțuirea și discriminarea, cu scopul de a diminua și preveni aceste fenomene în rândul copiilor.

De asemenea, cei 150 de copii vor participa, în anul școlar 2022-2023, la 5 tabere (câte 30 de participanți/tabără) unde folosirea telefonului, tabletei și a altor gadget-uri va fi fi restricționată. Taberele vor avea programe speciale astfel încât dependența de gadget-uri să fie mai ușor  depășită, respectiv: drumeții, sport și jocuri în aer liber, ateliere de lucru în natură, etc.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top