Opinii

Au început asfaltările în comuna Mihail Kogălniceanu. Vezi și alte proiecte ce se află pe agenda primăriei!

Primarul comunei constănțene Mihail Kogălniceanu, Ancuța Belu, a anunțat zilele acestea demararea lucrărilor prevăzute în proiectul “Amenajare și modernizare drumuri”. Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat la finalul lunii mai, iar perioada de execuție este de 8 luni.
Conform proiectului, în această perioadă vor fi asfaltate străzile: Decebal, Iorgu Gh. Ion, Kara Murat, Ogorului, Pădurii, Progresului, Rândunelelor, Semănătorului și Spicului din localitatea Mihail Kogălniceanu. În localitatea Palazu Mic se vor asfalta străzile: Bujorului, Școlii, Casimcei și Crinului. Și cinci străzi din a treia localitate aparținătoare comunei, Piatra, vor fi acoperite cu asfalt în cadrul aceluiași proiect: Apusului, Pescăriei, Libertății, Tașaul și Școlii.

 

”Am inițiat proiecte de asfaltare pentru toate străzile din comună și din satele arondate, existând proiecte și pentru drumurile comunale DC 80 (drumul comunal care face legătura între DN22 Constanța – Tulcea și satul Palazu Mic), DC85 (drumul comunal care face legătura între DN2A Constanta-București și DN22 Constanța-Tulcea), DC 86 (drumul comunal care face legătura între DN22 Constanța –Tulcea și satul Piatra), Aleea de intrare în Grupul Social Sibioara. Aceste proiecte se află în diferite stadii de evaluare urmând ca la fiecare aprobare de proiect să-i anunțăm pe locuitori”, declară primarul Ancuța Belu.

De asemenea, administrația publică locală a comunei Mihail Kogălniceanu a anunțat că este în stadiul de aprobare a licitației de către AFIR pentru Grădinița cu program prelungit de pe strada Călugăreni (în spatele restaurantului Luceafărul). Tot în procedură de evaluare la Ministerul Dezvoltării se află și alte proiecte în vederea obținerii finanțării prin Programul Național de Dezvoltare Locală: branșamente apă localitatea Piatra; extindere și modernizare a sistemului de iluminat public în comuna Mihail Kogălniceanu; reabilitare și modernizare Dispensar Medical Comunal Mihail Kogălniceanu; reparații și extindere sediu Primăria Mihail Kogălniceanu; Gradinița cu orar prelungit pe str. Libertății (în spatele primăriei, între blocurile L4 și L5).
Totodată, pe agenda primăriei mai sunt și alte proiecte aflate în stadiul de evaluare, proiecte ce așteaptă să fie finanțate prin intermediul fondurilor europene. Aici amintim: Eficientizarea energetică a clădirii corp C1 Liceu Teoretic Mihail Kogălniceanu; Eficientizarea energetică a clădirii corp C2 (fost internat) Liceu Teoretic Mihail Kogălniceanu; Proiecte transfrontaliere România-Bulgaria aflate în implementare – LEARN “Listen, Educate, Act and Read in a Network” și SAGE “Society for All Ages”.

Așadar, pentru comuna Mihail Kogălniceanu se anunță o vară fierbinte și la propriu și la figurat, toate aceste proiecte având menirea de a transforma fața comunei în una de nivel european.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top