Actualitate

Astăzi s-au efectuat primele teste pentru COVID-19 la Tulcea

Începând de joi, 9 aprilie 2020, testarea pentru noul coronavirus este posibilă la Tulcea, în cadrul Laboratorului Direcţiei Sanitare Veterinare, care a fost adaptat pentru a efectua aceste teste.

Astfel, s-a instalat un filtru separat pentru specialiştii care vor lucra cu aceste teste, fiind asigurate condițiile de biosecuritate maximă.

 „Ne dorim să nu fie cazul să efectuăm aceste testări, nimeni nu-şi doreşte acest lucru. Dar ideea este că dacă vom avea persoane suspecte de COVID-19, acestea vor putea fi testate aici, la Tulcea. Astăzi s-au făcut primele probe, aparatul Real Time-PCR putând procesa până la 100 de probe pe zi.

Mă bucur că investiția Consiliului Județean în amenajarea acestui laborator și a filtrelor de biosecuritate s-au finalizat cu succes într-un timp scurt.

Ţin să mulţumesc pentru operativitate Spitalului Județean de Urgență Tulcea, celor de la Direcţia Sanitară Veterinară, decidenţilor din administraţia centrală, tuturor celor implicaţi în acest demers”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu.

Pentru ca aceste testări COVID-19 să poată fi făcute la Laboratorul Direcţiei Sanitare Veterinare, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu a avut o serie de discuții cu factori de decizie la nivel central, inclusiv cu secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Rezultatul acestui demers este că Ministerul Sănătăţii a inclus şi laboratorul Direcţiei Veterinare Tulcea pe lista unităţilor autorizate să efectueze teste COVID-19.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top