Fără categorie

Asociaţia Litoral – Delta Dunării acuză decizia Prefectului Constanţei de a ataca în instanţă taxele pentru turism, adoptate de Consiliul Local Mangalia!

COMUNICAT DE PRESĂ

Taxa verde, taxa de paragina si taxa de promovare, instituite recent prin decizie a Consiliului Local Mangalia  au fost introduse in urma nemultumirilor si sesizarilor majore, exprimate de ANAT, in numele Touroperatorilor de litoral, dar si de massmedia si de opinia publica in general, ca urmare a problemelor acute pe care le are Sudul Litoralului. Taxa de promovare a fost propusa de Asociatia Litoral cu un an in urma, atunci cand a solicitat tuturor Consiliilor locale de pe Litoral sa instituie aceasta taxa ca obligatorie pentru toti agentii economici din statiuni, pentru a putea asigura bugetul necesar activitatii de promovare a statiunilor, in conditiile in care Litoralul nu beneficiaza de promovare din partea statului.

Taxa de paragina  a constituit chiar un subiect de dezbatere si a fost apreciat de catre MDRT ca si solutie de  abordat  pentru  toate statiunile, la nivel national. Daca Prefectul ataca in instanta deciziile de instituire a unor  taxe care ar contribui major si deciziv la relansarea Sudului Litoralului, nu putem sa intelegem decat ca domnia sa nu se consulta prea des cu Ministrul Turismului, Elena Udrea, din moment ce nu stie ca aceste taxe si necesitatea impunerii lor au fost prezentate, dezbatute si agreate si la nivelul MDRT, de catre Asociatia Litoral, ca solutii pentru relansarea Sudului Litoralului.
In cadrul Consiliului Consultativ al Turismului, la nivelul  MDRT, Asociatia LITORAL reprezinta interesele tuturor investitorilor privati si pe cele ale Consiliilor Locale si judetene de pe Litoral si din Delta Dunarii.
Este inadmisibil ca statul lasa promovarea a 6 statiuni ” de interes national ” pe umerii unui Primar care are la dispozitie un buget local ce provine de la 40.000 locuitori ( prin comparatie, Constanta are 400.000 locuitori si intretine O statiune ! ), si a unei Asociatii de promovare ( Litoral) care nu dispune de buget de la Guvern.
In aceste conditii, singura solutie care ne ramane este instituirea de taxe locale pentru intretinerea statiunilor, si aceasta este cererea majora formulata in prezent de catre Federatia Asociatiilor de Promovare a Turismului din Romania, condusa de catre Asociatia LITORAL.
Cerem ferm Prefectului Constantei, reprezentant al Guvernului in teritoriu, sa renunte la atacarea in instanta a acestor taxe, esentiale pentru dezvoltarea statiunilor din Sudul Litoralului, continuarea actiunii sale reprezentand un atac la dezvoltarea turismului national, la Campania MDRT de promovare a Brandului Romaniei, precum si la Masterplanul pentru Turism, creat pentru Romania de catre Organizatia Mondiala a Turismului (OMT ).
Totodata, solicitam Prefectului Constantei sa nu ia decizii ulterioare care afecteaza turismul pe Litoral FARA consultarea Asociatiei Litoral – Delta Dunarii, parteneriat public -privat care are ca misiune dezvoltarea si promovarea destinatiei.
Solicitam MDRT sa actioneze in consecinta pentru protejarea intereselor turismului din Sudul Litoralului, conform dezbaterilor si proiectelor comune pe care le deruleaza cu Asociatia Litoral – Delta Dunarii.

Corina Martin, 
Preşedinte

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top