Actualitate

Asfaltări în comuna Cerna la artere de importanță județeană. Mii de turiști tranzitează anual zona

Încă de anul trecut s-a dat ordinul de începere al lucrărilor la proiectul deosebit de important pentru o întreagă zonă a județului Tulcea. Este vorba despre „modernizarea infrastructurii de transport regional pe traseul Stejaru – Cerna”, un proiect implementat de Consiliul Județean Tulcea, având ca parteneri, printre alții, și administrația locală a comunei Cerna, reprezentată de edilul Petre Șopu.

Chiar în această perioadă se desfășoară lucrări de asfaltare pe raza localității Cerna.

Proiectul este finanțat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 și are ca obiectiv creșterea gradului de accesibilitate a zonelor rurale situate în proximitatea coridorului TEN-T (Constanţa – Tulcea – Brăila – Galaţi).

Încă de la lansarea investiției, președintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu, spunea că „dorința cetățenilor din județul Tulcea, dorința noastră, a celor care suntem în administrația publică, este ca aceste investiții să se desfășoare într-un timp cât se poate de rapid, fără a afecta calitatea. De asemenea, vom ține cont de toate aspectele incluse în proiect, calitatea fiind primordială“.

Proiectul privind traseul Stejaru – Cerna are o valoarea totală de 98 milioane de lei și o durată de implementare de 36 de luni. Pentru executarea lucrărilor de modernizare a fost semnat contractul de lucrări cu Asocierea S.C. Strabag S.R.L. și S.C. Mega Edil S.R.L.

Printre beneficiarii acestei investiții se numără aproximativ 5.000 turiști care tranzitează anual zona pe direcția Constanța – Nordul Moldovei, precum și cei peste 11.000 locuitori  din localitățile Cerna, Dorobanțu, Topolog și Stejaru.

Actualitate

To Top