Litoralul românesc

Aşa arată secția de Pediatrie a Spitalului Județean Constanța, recent renovată, cu trei milioane euro!

A trecut un an de la tragicul eveniment petrecut la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean Constanța unde, în ianuarie 2015 a murit un copil de numai cinci luni, familia acuzând condițiile mizerabile din spital. A urmat o serie de proteste ale mamelor, care l-au determinat pe ministrul Sănătății de atunci, Nicolae Bănicioiu, să intervină pentru renovarea de urgență a secției de Pediatrie. Numai că cei 3 milioane de euro (12 milioane de lei de la Ministerul Sănătății și 900 de mii de lei de la Consiliul Județean Constanța) nu au ajuns, se pare, pentru renovarea și mobilarea celor 43 de saloane.

Un articol de Călin GAVRILAȘ

Mai multe mămici ne-au transmis, în aceeași perioadă când oficialii spitalului pozau în saloane renovate și coridoare vopsite vesel, fotografii cu adevărata fața a Secției de Pediatrie. Imaginile vorbesc singure, nemaiavând nevoie de nici un comentariu. Anumite surse din spital ne-au confirmat că din cele 43 de saloane, cele mai multe au fost renovate, dar au același mobilier vechi, insalubru, chiar și defect, unele nu au fost renovate deloc, iar altele au fost renovate dar nu au nici un fel de mobilier, deci sunt impracticabile.
Așadar, 3 milioane de euro pentru o jumătate de reabilitare a unei secții care și așa este supra-aglomerată și insuficientă ca număr de paturi. Managerul spitalului, dr. Dănuț Căpățână este mulțumit de cum au fost cheltuiți acești bani, deși nu a reușit să ne explice de ce în suma solicitată către Ministerul Sănătății nu a prevăzut și sumele necesare dotării. Degeaba renovezi un salon dacă în el aduci același mobilier vechi, infect!
Într-un răspuns transmis publicației noastre, managerul Căpățână, om plătit din bani publici și ordonator de bani publici, nu consideră necesar să spună oamenilor cum s-au cheltuit acești bani, pe ce s-au cheltuit concret și de ce nu a solicitat anul trecut și sumele necesare mobilierului, astfel încât saloanele renovate să fie si nou mobilate. În schimb, același manager are grijă să pună pumnul în gură oricărui angajat care ar vrea să dezvăluie gunoiul ascuns sub preșurile Spitalului Județean. Nici sindicatele din această instituție nu par că doresc să se pună rău cu Căpățână, nereclamând niciodată un regulament intern care îţi interzice să vorbești, sub sancțiunea pierderii locului de muncă.
Ceea ce e mai revoltător e faptul că instituțiile care ar putea verifica astfel de investiții netransparente (Ministerul Sănătății, Consiliul Județean, DSP, Curtea de Conturi) ocolesc Spitalul Județean Constanța. E nevoie să se moară din nou ca ei să intre în curtea și în actele atât de bine ținute la secret de Căpățână?

 

 

 

 

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top