Fără categorie

Articol – Ce s-a întâmplat în plen: 12-15 decembrie

Articol - Ce s-a întâmplat în plen: 12-15 decembrie

Articol - Ce s-a întâmplat în plen: 12-15 decembrie Ultima perioadă de sesiune din 2011 a marcat mai multe finaluri: mandatul preşedintelui Parlamentului European, Jerzy Buzek, președinția poloneză a Consiliului UE, înmânarea Premiului Saharov de anul acesta și decizia privind fosfații din detergenți. A marcat, însă, și o serie de începuturi: permisul unic pentru cetățenii din statele non-UE, ordinul european de protecție și condițiile echitabile pentru deținuții din străinătate.

Sursa : © Uniunea Europeană, 2011 – PE

Ultima perioadă de sesiune din 2011 a marcat mai multe finaluri: mandatul preşedintelui Parlamentului European, Jerzy Buzek, președinția poloneză a Consiliului UE, înmânarea Premiului Saharov de anul acesta și decizia privind fosfații din detergenți. A marcat, însă, și o serie de începuturi: permisul unic pentru cetățenii din statele non-UE, ordinul european de protecție și condițiile echitabile pentru deținuții din străinătate.

Cea mai mare dezbatere de săptămâna aceasta a avut ca temă Consiliul European de săptămâna trecută în care Regatul Unit s-a opus schimbării tratatelor UE.

La 10 ani după 9/11, UE trebuie să-și reevalueze politica anti-terorism din punct de vedere al costurilor, eficienței, impactului asupra libertăților civile și scrutinului democratic, au spus deputaţii europeni miercuri.

Tot miercuri, deputaţii europeni au respins extinderea acordului controversat UE-Maroc privind pescuitul, cerând un acord mai benefic pentru mediu și economie.

Parlamentul European a aprobat marți opt candidați la Curtea de Conturi UE și a l-a aprobat pe francezul Benoît Coeuré pentru Consiliul director al Băncii Centrale Europene.

Eurodeputații au aprobat marți 1,3 miliarde de euro pentru cercetarea în domeniul fuziunii nucleare în următorii doi ani.

Uniunea Europeană trebuie să împrospăteze relațiile cu vecinii de la sud și est, dar orice angajament trebuie condiționat de progresul acestora către democrație și respectarea drepturilor omului, au spus deputaţii europeni miercuri.

Deputaţii europeni au aprobat joi, în cadrul Fondul european de ajustare la globalizare, 24,5 milioane de euro pentru sprijinirea a 3.582 de persoane concediate de Renault și șapte furnizori ai acestei companii în găsirea unui nou loc de muncă.

Deputaţii europeni au salutat venirea a 17 noi colegi (din cei 18 prevăzuți de Tratatul de la Lisabona). Cel de-al 18-lea membru, din Olanda, va veni mai târziu, ridicând numărul deputaţilor europeni la 754.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top