Actualitate

ARBDD anunță că a fost publicată Legea 126/2019 privind pescuitul şi acvacultura

Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) anunță că a fost publicată Legea 126/2019 pentru modificarea lit. k) a art. 64 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.23/2008 privind pescuitul şi acvacultura, în sensul introducerii unor exceptări în privința pescuitului de calcan cu plase monofilament.

Articol unic – La articolul 64 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I nr.180 din 10 martie 2008, aprobată cu modificările și completările ulterioare, litera k) se modifică și va avea următorul cuprins.

”k) producerea, importul, deținerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament, cu excepția setcilor folosite pentru pescuitul calcanului, cu mărimea ochiului de minim 400 mm.”

ARBDD menționează că autorizațiile privind activitatea de pescuit a calcanului sunt eliberate de către Agenția Națională de Pescuit și Acvacultură (ANPA), iar prevederile acestui articol nu se aplică pe teritoriul Rezervației Biosferei Delta Dunării.

Având în vedere cele de mai sus, revizuirea autorizațiilor de pescuit la calcan, în sensul Legii 126/2019, se va realiza de către ANPA.

ARBDD continuă să emită autorizații de pescuit comercial și familial pentru desfășurarea acestei activități în perimetrul RBDD, conform legislației în vigoare. Transmiterea către beneficiari a actelor de reglementare aprobate se realizează prin intermediul reprezentanților Comisariatelor Regionale de Control de pe teritoriul rezervației, iar pe viitor, depunerea documentelor se va realiza în zona de domiciliu.

Îndrumăm beneficiarii care nu şi-au ridicat încă permisele de pescuit familial sau comercial, să contacteze reprezentanții ARBDD din Serviciile teritoriale ale comisariatelor de pe raza comunităților de care aparțin.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top