Opinii

Anul acesta, Avocatul Poporului a ales să ajute copiii comunei Cumpăna

Administraţia comunei a fost felicitată pentru că nu face discriminări între ţigani şi români

Primăria şi Consiliul Local Cumpăna, reprezentate prin primarul Mariana Gâju au desfăşurat în parteneriat cu Instituţia Avocatul Poporului, pe 31 iulie a.c., o acţiune menită să aducă zâmbetul pe buzele copiilor cu o situaţie socială dificilă. Astfel, în sala mare a Căminului Cultural din Cumpăna au fost prezenţi Mihail Gondoş, adjunct al Avocatului Poporului (profesor universitar doctor Ioan Muraru), Felicia Nedea, coordonatorul Biroului Teritorial Constanţa, Andreea Băicoianu, consilier şi Nicolae Plaveţ, expert. Un număr de 50 de copii ai comunei Cumpăna au primit ajutoare oferite de aceştia. De asemenea, micuţii au fost selectaţi, având ca principiu ajutorarea celor cu dizabilităţi, copii care provin din familii cu probleme sociale grave, dar şi elevi fruntaşi, câştigători ai olimpiadelor la faza locală, judeţeană şi naţională.

Aşa se face că toţi aceştia au primit bunuri de uz personal, adică îmbrăcăminte sau încălţăminte, produse de igienă personală, rechizite şi dulciuri. Invitaţi la acest eveniment au fost şi reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

„Cumpăna este unul dintre cele mai frumoase locuri din ţară, cu oameni harnici, de la care cei mici să ia exemplu”, a declarat Mihail Gondoş, adjunctul Avocatului Poporului, prezent la eveniment. În replică, Mariana Gâju, primarul comunei a precizat următoarele: „La Cumpăna nu se fac diferenţieri între turci, rromi, tătari. Toţi sunt oameni”. Iar declaraţia sa a fost confirmată de emoţiile care au dominat sala, la evenimentul festiv.

Americanii ”Habitat for Humanity” au construit al cincilea duplex din Cumpăna

Pe de altă parte, locuitorii neajutoraţi ai comunei Cumpăna au mai fost bucuraţi pentru o zi şi de Habitat for Humanity, o asociaţie creştin-ecumenică, non-profit, care a sprijinit în România mai mult de 1.500 de familii defavorizate aflate în nevoia de locuinţă, să se mute în case simple, decente şi salubre. Habitat for Humanity este o organizaţie activă în judeţele Bihor, Cluj, Argeş, Suceava, Bacău, Dolj, Timiş, Prahova, Neamţ şi Constanţa. Familiile beneficiare lucrează la construirea propriilor locuinţe alături de voluntari români şi străini. Companiile multinaţionale şi româneşti sunt principalii parteneri Habitat în România, alături de autorităţile locale ce alocă terenurile necesare construcţiilor. La nivel internaţional, Habitat for Humanity a construit peste 300.000 de locuinţe în 92 de ţări, pentru un număr de peste un milion şi jumătate de oameni nevoiaşi.

Habitat for Humanity, filiala Cumpăna, înfiinţată în urmă cu aproape patru ani, a ajutat până acum 23 de familii, schimbând cursul destinelor a 83 de persoane. Dintre acestea, şapte familii se bucură acum de îndeplinirea unui vis, acela de a avea propria locuinţă.

Cu sprijinul autorităţilor locale, care a atribuit asociaţiei Habitat for Humanity Cumpăna un nou teren în suprafaţă de 12.500 metri pătraţi, în următorii ani, 50 de familii vor beneficia de casele mult dorite. Drept urmare, în perioada 26 iulie – 2 august 2009, o delegaţie alcătuită din 10 voluntari americani, a fost prezentă în comuna Cumpăna pentru a ajuta la construcţia celui de-al cincilea duplex. În această perioadă, delegaţia americană a avut ocazia să viziteze, în timpul liber, obiectivele comunei Cumpăna, dar şi alte obiective din judeţul Constanţa.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top