Fără categorie

Angela Merkel discută despre criza euro cu liderii Parlamentului European

Angela Merkel discută despre criza euro cu liderii Parlamentului European
Angela Merkel discută despre criza euro cu liderii Parlamentului European După o reuniune cu preşedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek, și o dezbatere cu liderii grupurilor politice, cancelarul german, Angela Merkel, a spus că modificările tratatului nu ar trebui să fie tabu în contextul combaterii crizei euro. În cadrul vizitei, care a avut ca principal obiectiv abordarea crizei datoriilor și a reformelor guvernanței economice UE, doamna Merkel a spus că „actuala criză reprezintă o șansă de a ameliora lucrurile care nu funcționează în UE“.

Sursa : © Uniunea Europeană – PE

După o reuniune cu preşedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek, și o dezbatere cu liderii grupurilor politice, cancelarul german, Angela Merkel, a spus că modificările tratatului nu ar trebui să fie tabu în contextul combaterii crizei euro. În cadrul vizitei, care a avut ca principal obiectiv abordarea crizei datoriilor și a reformelor guvernanței economice UE, doamna Merkel a spus că „actuala criză reprezintă o șansă de a ameliora lucrurile care nu funcționează în UE“.

Preşedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek, i-a mulțumit doamnei Merkel pentru rolul Germaniei de „stâncă a stabilității în furtuna crizei financiare“, arătând că „aprobarea de către Bundestag a Fondului european de stabilitate financiară reprezintă un semnal de încredere în dumneavoastră ca lider și în capacitatea UE de a gestiona criza“.

Criza: o șansă pentru a îndrepta lucrurile

Domnul Buzek a mai spus că Parlamentul European este pregătit să facă tot ce este necesar pentru a introduce ideea de „legislație rapidă“, pentru a face față schimbărilor rapide de pe piața financiară. „Actuala criză reprezintă o șansă de a ameliora lucrurile care nu funcționează în UE“, a arătat doamna Merkel în Parlament, adăugând că modificările tratatului nu ar trebui să fie tabu în contextul combaterii crizei euro.

„Întotdeauna au existat domenii în care sunt competente statele – impozitele, sistemele sociale, salariile – aici este necesară o mai bună coordonare. Nu vrem să ocolim Parlamentul, îl vom informa, dar responsabilitatea rămâne a parlamentelor naționale“, a spus cancelarul răspunzând la o întrebare despre rolul Parlamentului European în noua guvernanță economică în contextul pieței unice.

Acum o săptămână, Parlamentul European a aprobat un pachet de inițiative legislative pentru ameliorarea guvernanței economice în EU. După lungi negocieri, Parlamentul a convins statele membre să accepte un rol mai important al Comisiei Europene. Statele din zona euro nu vor mai putea să ignore avertismentele Comisiei privind corectarea politicilor lor bugetare și vor trebui să-și abordeze politicile economice defectuoase mai prompt.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top