Ştiri

Analiză post-electorală în PD-L Constanţa

Duminică, 14 iunie a.c., Organizaţia Judeţeană a Partidului Democrat-Liberal a organizat o conferinţă de presă în care Mircea Banias, Constantin Chirilă, Adrian Manole şi Florin Constantin au comentat rezultatele alegerilor euro parlamentare din urmă cu o săptămână. Senatorul Mircea Banias şi-a început discursul prin a preciza că voturile strânse de PD-L, alături de cele ale Elenei Băsescu, însumează 35% şi astfel devansează scorul obţinut de PSD. Concluzia lui Banias a fost că date fiind aceste rezultate organizaţiei PD-L nu îi rămâne decât să se pregătească pentru alegerile prezidenţiale unde vor beneficia de „o excelentă bază formată la euro parlamentare”. Pentru acest lucru, senatorul a ţinut să mulţumească Biroului Permanent Judeţean, „în special primarilor care, cu doar mici excepţii, au obţinut rezultate foarte bune”. Printre edilii cu reuşite, Banias i-a amintit pe şefii administraţiilor locale din comunele 23 August, Valu lui Traian, Rasova, Ovidiu şi Costineşti. De asemenea, lăudaţi pentru scorurile mari obţinute de PD-L au mai fost parlamentarii Maria Stavrositu, Zanfir Iorguş şi Constantin Chirilă, dar şi euro parlamentarul Adrian Manole.
Un articol de Andreea PAVEL

PD-L vrea coroniţă

Pe lângă prezidenţiale, obiectivul principal al pedeliştilor pare a fi consolidarea organizaţiei locale: „Asta pentru că am reuşit să obţinem rezultate foarte bune chiar şi acolo unde sunt primari cu altă culoare politică, spre exemplu la Cogealac, sau Cobadin. Efortul cel mai mare va fi în mediul urban şi promit să supervizez direct activitatea organizaţiei în oraşe precum Mangalia, Medgidia, Năvodari şi chiar Constanţa, astfel încât PD-L să ajungă pe locul întâi în preferinţele electoratului”. Mircea Banias a mers până într-acolo încât a adus în discuţie posibilitatea cooptării unor oameni „noi, tineri, dinamici, nu contează dacă au mai fost în politică sau nu, contează doar să îşi dorească să se implice şi să fie dedicaţi”.

Crin Antonescu, marele învins

În încheiere, Mircea Banias a subliniat că alegerile euro parlamentare au reprezentat o etapă importantă pentru PD-L Constanţa şi că sunt cu siguranţă baza revenirii partidului, la nivel judeţean: ”La toamnă vom reuşi cu siguranţă să obţinem un rezultat mai bun, dar pentru asta, desigur, trebuie să muncim mult mai mult şi implicit să depunem, fiecare dintre noi, un efort simţitor mai mare”.
Florin Constantin a ţinut, de asemenea, să facă o precizare asemănătoare: ”Se putea mult mai bine. Şi vom avea grijă să ne dăm seama unde şi ce n-a mers bine pentru ca până la alegerile prezidenţiale să remediem situaţia”.
Constatarea cu care Banias a conchis punctul său de vedere a fost că alegerile euro parlamentare au avut şi un mare învins, în persoana cui altcuiva decât a reprezentantului liberalilor, Crin Antonescu: „Campania lui s-a terminat înainte să înceapă. 15% reprezintă un procent slab, care nu-i alocă destulă putere pentru a se susţine la prezidenţiale. Sigur, acum se resimte guvernarea Tăriceanu. Electoratul încă penalizează perioada PNL…”.

PSD, între agonia şi extazul guvernării

Mesajul pe care Mircea Banias l-a transmis social-democraţilor a fost unul scurt şi tranşant: „Acum că a trecut campania, cred că PSD ar trebui să revină la guvernare şi să lase declaraţiile electorale”. Senatorul a accentuat ideea că între PD-L şi PSD nu va exista o altă relaţie în afara aceleia de parteneri la guvernare, dar că acest lucru nu-i va împiedica să îi taxeze pe social-democraţi „ori de câte ori va exista o problemă în cadrul administraţiei Nicuşor-Mazăre”.
În discuţie a intrat şi Senol Zevri care, după lupte seculare, a obţinut funcţia de director al Agenţiei de Protecţie a Mediului. Despre acest lucru, pedeliştii constănţeni consideră că este o „victorie a bunului simţ, în condiţiile în care există un protocol la nivel judeţean care trebuie respectat atât de PD-L, cât şi de PSD”.

Chirilă: PSD şi PNL au devansat orice calendar electoral

Aşa şi-a început discursul deputatul Constantin Chirilă, făcând referire la campaniile electorale începute prematur de cele două partide, în viziunea parlamentarului constănţean. „Suntem în criză şi n-am uitat că după ce se va fi terminat campania nu ne va aştepta nimeni cu flori, ci ne vom întoarce la problemele cauzate de criza economică”, a continuat Chirilă. Acesta a precizat că atât miniştrii, cât şi restul liderilor democrat-liberali s-au implicat în campania electorală în paralel cu sarcinile cotidiene pe care le au de îndeplinit: „Noi am luat în serios criza. Campania a fost făcută separat, fără să uităm totuşi că mai întâi trebuie să ducem la îndeplinire sarcinile pe care le avem”.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top