Actualitate

Ajutor din partea Consiliului Județean Hunedoara pentru refugiații care ajung în județul Tulcea

Astăzi, 2 martie 2022, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, administratorul public al județului, Dumitru Mergeani, secretarul general al județului, Cristi Mihai și prefectul județului Tulcea, Alexandru Dan Munteanu, au participat, alături de vicepreședintele Consiliului Județean Hunedoara, Alin Adam Țambă, secretarul general al județului Hunedoara, Daniel Dan, la o conferință de presă organizată pentru a prezenta modul în care omologii din Hunedoara s-au implicat în sprijinirea ucrainenilor care, în aceste zile, trec granița spre România prin punctul de frontieră de la Isaccea.

În deschiderea conferinței, președintele Consiliului Județean Tulcea a vorbit despre „gestul extraordinar“ al partenerilor din Hunedoara pentru județul Tulcea, în sprijinul refugiaților din Ucraina, care au contribuit cu o serie de produse esențiale  pentru derularea unei bune activități la trecerea cu bacul de la Isaccea și pentru gestionarea corectă a evenimentelor din punctul de frontieră Isaccea – Orlovka.

„Vreau să îi mulțumesc din suflet colegului meu de la conducerea Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, care a reacționat într-un mod extraordinar, cu o determinare fantastică: în două zile s-au întâmplat acolo evenimente derulate cu precizie. În numai două zile de la primul telefon lucrurile s-au aranjat și ajutoarele au plecat spre Tulcea și spre ucraineni“, a declarat Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea.

La rândul său, vicepreședintele Consiliului Județean Hunedoara, Alin Adam Țambă, a vorbit despre campania „Solidari cu refugiații ucraineni“, prin care conducerea Consiliului Județean Hunedoara s-a implicat activ în gestionarea acestei crize apărute la frontiera României.

„Luni, în ședință de Consiliu Județean de îndată, am aprobat alocarea sumei de peste 100.000 de euro, bani care vor ajunge la Crucea Roșie, pentru sprijinul populației refugiate. Tot luni am pregătit și acest convoi care să se deplaseze în cel mai scurt timp la Isaccea pentru a da o mână de ajutor în gestionarea problemei. În aceeași seară am plecat de la Hunedoara cu trei TIR-uri și trei ambulanțe și am ajuns ieri la Isaccea, acolo unde a fost instalat cortul de 10/20 metri (6 metri înălțime), urmând ca al doilea cort, rămas la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, să fie montat atunci când situația o impune. Vorbim despre un cort cu 30 de paturi, în care mai pot fi amplasate încă 20 de paturi, cel mai mare cort aflat în Vama Isaccea la momentul actual, deservit de o ambulanță care poate oricând să transporte la spitalul județean pacienți ucraineni (dacă situația o va impune)“, a transmis Alin Adam Țambă, vicepreședintele Consiliului Județean Hunedoara.

În cadrul conferinței, președintele Teodorescu a mai vorbit și despre faptul că a fost impresionat de solidaritatea de care au dat dovadă toți românii în această perioadă extrem de grea pentru vecinii ucraineni: de la localnici care primesc refugiați, până la vorbitorii de ucraineană care vin să intermedieze comunicarea cu cei care ajung în județul nostru, până la oameni simpli, care donează sume importante ce se vor reflecta în achiziția unor produse de strictă necesitate solicitate de partenerii ucraineni (în special medicamente pentru linia frontului).

„Am văzut pentru prima dată o organizare exemplară  în ceea ce privește cele petrecute la Isaccea, iar aici este meritul Prefecturii și al Inspectoratului pentru Situații de Urgență, care coordonează tot ceea ce se întâmplă din punct de vedere al preluării cetățenilor ucraineni care trec granița la noi. În plus, avem o importantă susținere guvernamentală: nu am transmis solicitare la care să nu ni se răspundă, cu o mobilizare extrem de rapidă. Astăzi, spre exemplu, am solicitat mijloace de transport pentru zona Deltei și în câteva ore vor ajunge la Tulcea cinci microbuze ce vor efectua transportul de-a lungul brațului Chilia, pentru a completa golul lăsat de interdicția privind transportul naval pe brațul Chilia“, a mai spus Horia Teodorescu.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top