Actualitate

Aeroportul Tulcea, mai sigur: proiect european finanțat prin ITI Delta Dunării

Consiliul Județean Tulcea anunță că pe 20 decembrie 2018 a fost semnat Contractul de Finanțare pentru proiectul „Creșterea siguranței și securității pasagerilor pe Aeroportul „Delta Dunării” Tulcea, componenta: Asigurarea securității pasagerilor pe Aeroportul „Delta Dunarii” Tulcea, între Ministerul Transporturilor (în calitate de Organism Intermediar pentru Transport) și Regia Autonomă Aeroportul „Delta Dunării” Tulcea (în calitate de Beneficiar al finanțării nerambursabile alocate în cadrul POIM 2014-2020).
Obiectivul contractului de finanțare este reprezentat de realizarea unor investiții necesare pentru protejarea contra accesului ilicit în zona aeroportuară și asigurarea securității pasagerilor și bagajelor, în acord cu reglementările europene şi naţionale în domeniul transportului aerian.
“Iată că reușim să intrăm în etapa a doua de finalizare a modernizării Aeroportului Internațional Delta Dunării Tulcea cu bani europeni nerambursabili. Avem șansa de a rezolva acest proiect absolut necesar dezvoltării județului Tulcea cu fonduri nerambursabile, prin strategia ITI Delta Dunării care, în pofida tuturor micilor răutăți exprimate în spațiul public, se dovedește a fi cu adevărat un instrument benefic. Am convingerea că în vara anului 2019, Aeroportul Delta Dunării va fi în integralitate funcțional iar licitația internațională pentru curse regulate se va finaliza.
Reamintesc faptul că avem deschise licitații pentru șase destinații internaționale: o rută pentru Italia, două pentru Spania și câte una pentru Germania, Franța și Marea Britanie. S-au purtat deja discuții cu Air Turkish care și-a arătat interesul de a lucra cu noi, urmează discuții cu TAROM și cu alți mari operatori. Fie ca anul 2019 să fie cu adevărat anul realizărilor proiectelor importante pentru toți tulcenii, să încununeze toate eforturile noastre de a le aduce în diferite etape de execuție”, a declarat recent Horia Teodorescu, președintele Consiliului județean Tulcea.
Valoarea totală a proiectului este de 70.457.814,42 lei (inclusiv TVA).
Finanțarea cuprinsă în contractul de finanțare este alcătuită astfel: 44.561.700,75 lei (75%) reprezintă contribuție FEDR, 13.665.588,21 lei reprezentând valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul de stat (23%), 1.188.312,04 lei reprezentând valoarea cofinanțării eligibile a beneficiarului (2%).

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top