Opinii

Administrația locală a comunei Aliman face ultimele pregătiri pentru iarnă

Iarna bate la ușă, iar administrațiile publice locale fac ultimele pregătiri pentru ca frigul și zăpada să nu le ia prin surprindere. Este și cazul Primăriei comunei constănțene Aliman, unde, pe agenda publică figurează dotarea cu combustibil sau material lemnos necesar încălzirii unor instituții.
„În ceea ce privește apropierea iernii, școlile din comuna noastră sunt aprovizionate cu material lemnos, pentru primărie suntem în curs de achiziționare a lemnului necesar pentru încălzire”, a declarat pentru ziarul „Dezvăluiri” George Nicola, primar Aliman.

Școala Gimnazială “Dan Spătaru” – Aliman are în componența ei Grădinița cu program normal Aliman, Grădinița cu program normal Vlahii, Grădinița cu program normal Dunăreni, Școala Primară numărul 2 Vlahii, Școala Gimnaziala numărul 1 Dunăreni.
Nici problema deszăpezirii nu este neglijată, George Nicola declarând că administrația locală nu va încheia contracte de deszăpezire cu firme private sau alte societăți care au acest obiect de activitate. „Contract de deszăpezire nu facem deoarece trebuie să facem economie la bugetul local. O să facem deszăpezirea prin forțe proprii. Avem în dotare un buldoexcavator”. Și în iarna 2016/2017 comuna a fost deszăpezită în același mod și nu au fost probleme chiar dacă au fost căderi masive de zăpadă și viscol în câteva perioade. Sumele economisite la bugetul local sunt considerabile, ne asigură primarul.
Utilajul primăriei trebuie să asigure degajarea zăpezii pe o lungime de 35 de kilometri de drum comunal. Administrația publică urmează să achiziționeze și rezerva de combustibil pentru utilaj.
Dar pe agenda primăriei Aliman figurează și finalizarea în aceste zile a dosarelor celor două proiecte aprobate pentru finanțare prin PNDL. „Proiectele sunt în analiză . O mare parte din documente au fost depuse și urmează semnarea contractelor”, mai spune George Nicola.
Pentru comuna Aliman, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene alocă, prin PNDL, aproximativ 16 milioane de lei. Astfel, banii vor fi folosiți conform celor două proiecte selectate: „Asfaltare străzi în comuna Aliman, jud. Constanța“, în valoare totală de 15.206.242 de lei și „Modernizarea sistemului de iluminat public în comuna Aliman, județul Constanța“, în sumă de 507.870,57 de lei.

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top