Opinii

A început războiul pentru Primăria Medgidia!

Scaunul de edil-şef din cel mai sărac oraş al judeţului atrage foşti primari, foşti candidaţi la Primărie, afacerişti, jurnalişti şi consilieri locali

Deşi Medgidia este unul dintre cele mai sărace oraşe din judeţul Constanţa, apropierea datei alegerilor a deschis o veritabilă bursă a zvonurilor despre posibilii candidaţi. Pe această listă neoficială se amestecă foşti primari, foşti candidaţi la Primărie, oameni de afaceri, jurnalişti, consilieri locali şi alţi cetăţeni cu imagine publică. Surprinde faptul că cei mai mulţi dintre cei intervievaţi de către ziarul DEZVĂLUIRI fie au negat categoric o asemenea intenţie, fie au dat şanse mici unui astfel de demers.
Să fie oare o corvoadă atât de mare postura de primar într-un oraş cu probleme sociale acute sau respondenţii interviului aşteaptă clarificarea scenei politice, după recenta înfiinţare a Uniunii Social-Liberale?!

Un articol de Mihai Răzvan ROTARU

Marian Iordache (PNL), primar
“Voi candida la alegeri din partea PNL. Convingerea mea este că următorul guvern va fi PNL şi voi putea să mă sprijin pe ajutor din partea colegilor mei pentru a duce mai departe proiectele începute şi pentru a dezvolta altele noi, căci Medgidia a avut un mare ghinion în ultimii ani, când primarii au avut altă culoare politică decât Guvernul”.

Sorin Ţuţuianu (PNL), viceprimar

“Nu intenţionez să candidez. Actualul primar, Marian Iordache, este cel mai potrivit pentru această funcţie. Are expertiză, experienţă şi capacitate de analiză. Are stofă de primar. În ceea ce mă priveşte, nu am ţinut neapărat nici măcar să ajung viceprimar. Dacă vom câştiga alegerile din 2012, poate vom obţine mai mult. De ce nu o funcţie de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa?! Ne vom consulta atunci şi vom alege cea mai bună soluţie”.

Marian Butnaru (PNL), consilier local, cunoscut drept cel mai important om de afaceri din Medgidia
“Nu ştiu dacă aş avea şanse. Nu vreau să candidez, nu mă interesează candidatura. Planul meu pentru 2012 este cu totul altul. Am făcut o echipă foarte bună cu Marian Iordache şi îl voi susţine în continuare, căci a
mers pe interesul cetăţeanului şi nu pe interesul personal sau de grup. Medgidia merge bine, e un oraş curat şi încep să se vadă rezultatele. Chiar dacă vreun partid mi-ar propune să candidez, răspunsul meu ar rămâne acelaşi: Pentru 2012 în niciun caz, căci eu şi familia mea avem alte opţiuni!”.

Mircea Pintilie (PC), fost primar
“Nu vreau să candidez. Nu pot uita campania din 2004, când mare parte din oamenii pe care i-am ajutat aşteptau ca promisiunea lui Dumitru Moinescu (care spunea că mă va băga la puşcărie) să se înfăptuiască. Nu vreau să mă mai implic pentru că am ajuns la concluzia că politica românească e mizerabilă; am avut o perioadă în care credeam că România se îndreaptă spre normalitate, spre o democraţie autentică. Se vede treaba că m-am înşelat în această privinţă. Chiar dacă mi-ar cere-o partidul aş refuza. Le-am spus şi lor acest lucru. Cred că Medgidia are nevoie de un primar tânăr, între 30 şi 40 de ani, şcolit şi care să fie legat sufleteşte de oraş. Aş susţine un astfel de candidat.”

Dan Cotârlă, fost candidat la Primăria Medgidia, om de afaceri important
“Nu exclud posibilitatea de a candida, în funcţie de ceea ce îşi doresc cetăţenii. Oricine vine la Primărie trebuie să facă sacrificii şi nu doar să dorească să îşi treacă în CV această funcţie. Dacă nu vom înţelege acest lucru, nu vom realiza niciodată nimic. În ceea ce mă priveşte, mă voi hotărî după ce se vor face sondaje şi vom vedea ce îşi doresc cetăţenii Municipiului Medgidia. Referitor la partid este greu să mă pronunţ, pentru că majoritatea partidelor din România sunt compromise”.

Valentin Vrabie, primar Peştera, fost preşedinte interimar al PSD Medgidia

“E posibil orice, atât timp cât voi avea susţinerea din partea celor care vor fi la conducerea judeţului. Deci nu exclud posibilitatea de a candida la Primăria Medgidia, dar nici nu aş putea să spun că acesta este principalul meu scop politic.”

Camelia Pleşca (PD-L), consilier local
“Nu m-am gândit la acest lucru. Mai e drum lung până acolo. În prezent am un mandat de consilier local şi avem de dus o luptă grea cu actuala administraţie din Medgidia. E prematur deci să vorbim despre asta, să fim noi sănătoşi până atunci!”

Dumitru Moinescu (PD-L), fost primar
“Nu m-am hotărât încă. Vom lua decizia în partid, la momentul oportun, în funcţie de disponibilitate, popularitate şi intenţie de vot, reieşite din sondaje. Decizia va fi a organizaţiei şi nu doar a unui singur om”.

George Mucianu, fost consilier personal al primarului Marian Iordache, administratorul unui blog care critică administraţia locală
“Am văzut că pe blogul meu mai multe persoane mă acuză că aş vrea să candidez la Primăria Medgidia şi de aceea duc acest război jurnalistic cu administraţia locală. Vreau să lămuresc pe această cale că nu voi candida şi nu mă interesează nicio funcţie publică. De asemenea, vreau să întăresc faptul că nu voi sprijini niciun candidat la Primăria Medgidia. Ceea ce am avut de spus despre cei care conduc destinele oraşului am spus pe blogul meu.”

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top