Actualitate

A fost inaugurat laboratorul de robotică „Ion Adamache“ din cadrul Colegiului Dobrogean „Spiru Haret“ din Tulcea

Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Dumitru Mergeani a participat joi, 13 februarie 2020, la inaugurarea Laboratorului de robotică „Ion Adamache“ din cadrul Colegiului Dobrogean „Spiru Haret“. Investiția a fost realizată de această instituție de învățământ urmare a donației lăsată prin testament de către inginerul Ion Adamache, fost elev al liceului.

După cum a declarat conducerea liceului, în semn de omagiu pentru acest act neașteptat de benevolență, s-a hotărât, pe de o parte, realizarea unui laborator de robotică și inventică, care poarte numele inventatorului Ion Adamache, iar pe de altă parte, organizarea unei burse onorifice „Ion Adamache“, în cuantum de 200 de lei lunar, acordată unui elev care îndeplinește spiritul lui Ion Adamache, dar și ceea ce instituția consideră că înseamnă a fi elev la „Spiru Haret“. Bursa nu vizează în mod obligatoriu cel mai bun elev din școală, ci pe acela care dă dovada faptului că dorește să se autodepășească, un elev creativ și, nu în ultimul rând, un elev pentru care acești bani chiar reprezintă un ajutor.

Cu prilejul inaugurării a fost realizată și o prezentare a echipei de robotică Epsilon a Colegiului Dobrogean Spiru Haret, precum și a concursului First Tech Challenge, la care echipa are deja experiență, obținând locul II la competiția demonstrativă organizată la Călărași cu robotul construit în cadrul laboratorului liceului. De asemenea, în sala de sport a liceului, a fost desfășurat un exercițiu demonstrativ cu robotul echipei Epsilon.

„Mă întorc cu plăcere și emoție în sălile liceului Spiru C. Haret și mă bucur să văd atâția tineri minunați ce îmbracă haina de haretist. O donație venită de nicăieri, de la un fost elev al liceului, Ion Adamache, cu mare iubire de Tulcea, pe care viața l-a dus departe de meleagurile dobrogene, tocmai în Canada, și care nu a uitat locurile dragi și a lăsat prin testament o sumă impresionantă pentru liceul tinereții lui. O donație ce a dat startul unui laborator de robotică, unde tinerii își pot etala priceperea. Am văzut o demonstrație de succes a unei echipe, care pare de altfel o microcompanie, cu departament de programare, de mecanică și de media, le-ar mai trebui marketing și vânzări și se pot lista la bursă.

A fost o idee de apreciat acest laborator pentru că știu că instituția are nevoie de bani pentru alte cheltuieli curente, de exemplu acoperiș, fațadă. Tot timpul este nevoie de fonduri, dar prin realizarea acestui laborator de robotică rămâne mai departe numele celui care a făcut acestă donație importantă, unică în istoria liceului. Vreau să îi felicit pe copii, sunt foarte buni, unii dintre ei de-a dreptul geniali, dar și pe profesorii lor, pe îndrumători, pe toți cei care pun umărul la educația lor. Succes mai departe!“, a declarat vicepreședintele Dumitru Mergeani.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top