Ştiri

Speranţa democrat-liberală, lansată la apă

Sâmbăta trecută, în sala mare a Casei de Cultură a Sindicatelor, a avut loc lansarea oficială a candidaţilor PD-L. Desfăşurat pe fundalul unei scenografii atent alese, evenimentul a însufleţit audienţa alcătuită din membri PD-L, ce au umplut până la refuz sala.

 

Un articol de Răzvan PETRE

Alegerea temei navale, prin plasarea unei timone la prezidiu şi a unei nave botezată „Speranţa” în fundal a fost una foarte potrivită, mai ales că pe scenă se aflau doi comandanţi de navă, un ofiţer mecanic şi un scafandru!

 

Cei paisprezece candidaţi care speră să atragă votul majoritar în alegerile de la 30 noiembrie s-au prezentat succint în faţa susţinătorilor şi a presei prezente. Reprezentanţii PD-L Constanţa care au intrat în lupta electorală pentru Camera Deputaţilor sunt: Ionel Manafu – colegiul 1 Deputati, Senol Zevri – colegiul 2 Deputati, Adrian Sponte – colegiul 3 Deputati, Constantin Chirilă – colegiul 4 Deputati, Zanfir Iorguş – colegiul 5 Deputati, Gigi Chiru – colegiul 6 Deputati, Laurenţiu Mironescu – colegiul 7 Deputati, Paloma Petrescu – colegiul 8 Deputati, Mircea Iustian – colegiul 9 Deputati, Maria Stavrositu – colegiul 10 Deputati.

Candidaţii PD-L Constanţa aruncaţi de organizaţie în lupta pentru un mandat în Senatul României sunt: Tudorel Calapod – colegiul 1 Senat, Dorel Onaca – colegiul 2 Senat, Daniel Florea – colegiul 3 Senat şi preşedintele organizaţiei judeţene, Mircea Banias – colegiul 4 Senat.

 

O lansare de succes

 

Sloganul sub care a fost lansate candidaturile PD-L pentru Parlament, sâmbătă, în faţa unei audienţe de aproape 1.000 de membri şi simpatizanţi, la Casa de Cultură din Constanţa, a fost o surpriză, după ce Mircea Banias anunţase alegerea formulei “PD-L ţine cu tine” în urmă cu o săptămână. În completarea acestuia, afişele democrat-liberalilor au avut în prim-plan formula „Ei cu ei, noi cu noi”. Cei 14 candidaţi ai partidului au coborât de la bordul unei nave stilizate, numită “Speranţa”. Preşedintele interimar al filialei PD-L Constanţa, Mircea Banias, care este şi candidat la Senat în Colegiul uninominal 4, a anunţat că partidul său vrea să instaleze în România o guvernare care să fie lângă oameni şi care să îi lase acasă pe reprezentanţii Guvernului „Tări-Geoană”. Această temă a fost reluată şi de cei zece candidaţi ai PD-L Constanta la Camera Deputaţilor şi de cei patru pentru Senat care şi-au exprimat dorinţa ca la alegerile parlamentare PD-L să câştige şi să desemneze premierul.

Candidatul la Senat pe colegiul uninominal 3, Daniel Florea, a punctat unul din punctele slabe ale adversarilor din PNL şi PSD, parafrazând sloganul şi ajungând la formula: „Ei cu ei la DNA, noi cu noi la Guvernare”.
La randul său, candidatul pentru Camera Deputaţilor în colegiul uninominal 7, Laurenţiu Mironescu, de profesie căpitan de navă a declarat ca vrea sa dea „echipajului speranţa şi şansa ca amiralul (Traian Basescu, n.red.)” să-l numească premier pe Theodor Stolojan.

Cei paisprezece candidaţi au încercat, prin discursurile lor, să îşi motiveze susţinătorii şi să le insufle credinţa că pot câştiga alegerile de la 30 noiembrie.

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top