Consiliul Local al comunei constănțene Cobadin a aprobat inițiativa primarului Cristian Telehoi de a implementa proiectul „Reabilitare complexă energetică a Liceului Cobadin aflat în proprietatea comunei Cobadin, județul Constanța”.
Totodată, aleșii locali au aprobat și un acord de parteneriat, în vederea finanțării acestui proiect prin Instrumentul financiar ELENA – Asistență Locală Europeană pentru Energie/Programul Orizont 2020.
Nu în ultimul rând, Consiliul Local și-a dat acordul pentru încheierea unui parteneriat între Agenția pentru Dezvoltare Regională a Regiunii de Dezvoltare Sud-Est (ADR-SE) – lider de proiect – şi UAT Comuna Cobadin, în vederea implementării în comun a proiectului.
Primăria Cobadin va asigura toate resursele financiare necesare implementării proiectului în condițiile rambursării/decontării ulterioare a cheltuielilor din instrumente structurale.
Primarul Cristian Telehoi a fost împuternicit să semneze toate actele necesare şi contractul de finanțare în numele UAT Comuna Cobadin.
Învățământul, pe teritoriul comunei Cobadin, a început să se dezvolte încă de la finalul secolului al XIX-lea de către populația de origine germană care practica o forma de învățământ puternic ancorată în religie, mai mult religios decât laic.
„Ministeriatul Spiru Haret aduce la începutul veacului XX și Cobadinului primele două săli de clasă ale școlii care se va numi „Școala Română”, pentru a se diferenția de cea germană cu care a coexistat până după primul război mondial când se contopesc”, se arată în istoricul Liceului Cobadin.
În anul 1968 a fost construită o noua clădire cu trei săli de clasă care funcționau cu școala cu limba de predare turcă. Clădirea mare a liceului a fost construită în anul 1960 prin contribuția locuitorilor comunei și a elevilor de atunci care mai târziu vor deveni profesori și chiar directori ai liceului.
