Actualitate

Au început lucrările de reabilitare și modernizare a Casei de Cultură din Cernavodă. Cum se transformă fostul leagăn de copii în instituție de cultură

Primăria orașului Cernavodă anunță că lucrările de execuție la obiectivul de investiții „Reabilitare, modernizare și dotare Casă de Cultură, str. 24 Ianuarie, nr. 2, oraș Cernavoda, județul Constanța” sunt în plină desfășurare.

„În prezent constructorul efectuează lucrări de desfacere a tencuielilor și finisajelor de pe pereți, planșee și grinzi, desfacerea tuturor pardoselilor, mozaicului și a șapelor din clădire în vederea pregătirii frontului de lucru pentru realizarea instalației electrice”, declară Liviu-Cristian Negoiță, primarul orașului.

Încă de luna trecută, „Dezvăluiri” anunța că fostul leagăn de copii din Cernavodă va deveni Casă de Cultură. „Clădirea fostului leagăn de copii se va transforma într-o locație de vis destinată tuturor copiilor ce activează în cadrul Direcției Cultură, Muzeu, Bibliotecă din cadrul Primăriei orașului Cernavodă”, spune primarul.

Astfel că toți copiii se vor bucura de o nouă sală de spectacole, o sală multimedia dotată cu videoproiectoare, sisteme audio și ecrane, sală pentru lecțiile de canto, pentru cursuri de actorie, pentru pictură, pentru cursurile de balet, pentru fanfară, mai multe săli pentru cursurile de dansuri și expoziții precum și de suficiente spații, vestiare și arhive dotate specific pentru fiecare activitate desfășurată.

Valoarea totală a obiectivului este de 12.614.206,35 lei, din care 10.382.780,82 lei – fonduri nerambursabile obținute de către Administrația Publică Locală prin Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social, subprogramul ”Așezăminte Culturale” derulat de MDLPA prin Compania Națională de Investiții, iar suma de 2.231.425,53 lei este suportată din bugetul local.

Beneficiarii investițiilor sunt statul, prin autorităţile administraţiei publice centrale, autorităţile administraţiei publice locale, precum şi alte instituţii publice şi instituţii de interes public şi persoane juridice recunoscute ca fiind de utilitate publică în condiţiile legii, precum şi alte entităţi ce funcţionează în baza unor legi speciale.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top