Actualitate

RUSIA a ajuns să se PROMOVEZE în România pe ROC TV! AUDIENȚĂ MINUSCULĂ pentru un interviu cu ambasadorul Kremlinului

O televiziune de Facebook cu mesaj ultranaționalist a realizat un interviu în exclusivitate cu Valery Kuzmin, ambasadorul Federației Ruse la București. Dialogul a reușit contraperformanța de a fi urmărit de doar 800 de persoane în mai bine de 3 luni!

Interviului a fost realizat de către Calistrat Atudorei, un instructor de yoga al Mișcării de Integrare Sprirituală în Absolut (MISA) lui Bivolaru, care s-a prezentant ca jurnalist al televiziunii România Civică și reprezentant al Forumului Țărilor Nealiniate. Interviul a avut loc la sediul Ambasadei Rusiei din București, într-un cadru demn de birourile șefilor din instituțiile publice din vremea URSS.

Discuția a durat puțin peste o oră și i-a oferit lui Valery Kuzmin ocazia să reia teme deja cunoscute ale propagandei Kremlinului, precum:

Aceleași teme ale propagandei lui Putin

– Statele Occidentale sunt imperialiste și și-au dorit mereu în istorie să subjuge Rusia.

– În Ucraina nu este un război, ci o încercare de a opri genocidul împotriva populației vorbitoare de limba rusă.

– Baza de la Deveselu este o expresie a extinderii forțelor… nucleare!? ale NATO spre granițele Rusiei.

– Valorile umane, valorile familiale, valorile religioase și cele diplomatice nu mai sunt respectate în Occident.

– Jumătate din statele NATO sunt în prezent sub ocupația SUA (Coreea de Sud, Japonia, Germania, Spania, Italia, România, Kosovo), iar România s-a re-ocupat singură, în mod voluntar, adică a permis să fie ocupată de trupele NATO și ale SUA.

– Soldații ucraieni pleacă la luptă sub influența drogurilor furnizate de SUA.

– Masacrul de la Bucha nu este real, ci doar o înscenare a propagandei de război britanice.

– La Kramatorsk, autoritățile ucrainene și-au adunat proprii cetățeni în zona gării și i-au lovit acolo cu o rachetă, dând apoi vina pe Rusia.

Interviul a reluat temele de propagandă ale lui Vladimir Putin și a avut o audiență „record” de doar 800 de vizualizări în peste 3 luni

Instructor de yoga, legături puternice cu MISA lui Bivolaru

Inițiatorul și moderatorul interviului, Mugurel Calistrat Atudorei aka „Marvin” (nume „inițiatic“/“spiritual“ dat de Gregorian Bivolaru) este actualmente instructor MISA în Șighișoara, conform site-ului oficial al organizației.

Mugurel Calistrat Atudorei aka „Marvin” este instructor de yoga MISA în Sighișoara

– În cursul anilor, Marvin Atudorei a fost menționat, ba ca reprezentant MISA (în 2020 într-un articol de presă în care se făcea referire la acțiuni MISA din 1996), ba ca purtator de cuvânt al Biroului de Presă MISA (în 2014 pe site-ul MISA).

https://adevarul.ro/news/eveniment/tiberiu-galambos-fost-instructor-gruparii-misa-implicat-scandalul-kaufland-e-absurd-iei-temperaturaa-1_5ec7664f5163ec4271062902/index.html

http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=8031

– Apare în documentarul MISA „În căutarea adevărului”, partea a 9-a. https://www.youtube.com/watch?v=OhsMygjS_do&list=PL83FA048640772E75&index=9

– În iulie 2014 i-a fost publicată pe site-ul MISA, yogaesoteric, o relatare premiata in cadrului concursului „Dacă MISA nu ar fi existat“. https://yogaesoteric.net/relatari-premiate-la-concursul-daca-misa-nu-ar-fi-existat-1/

În 2015 făcea parte din colectivul redactional al site-ului MISA, yogaesoteric. Sub semnătura lui sunt publicate o serie de articole pe yogaesoteric.

– În 2016, cand a fost arestat Bivolaru la Paris, Marvin Atudorei i-a luat apărarea pe MISA TV, în rolul de purtător de cuvânt al Biroului de Presă MISA, la emisiunea „Adevărul iese la iveală- episodul 17 – Pentru cine este Gregorian Bivolaru <most wanted>? Cum ne face de râs Poliția Română în Europa“.

https://misatv.ro/adevarul-iese-la-lumina-ep-17-pentru-cine-este-gregorian-bivolaru-most-wanted-cum-ne-face-de-ras-politia-romana-in-europa/

– Conform unui profil Linkedin pe numele de „vedetă spirituală”, Marvin Atudorei a lucrat ca inginer la editura Ganesha Publishing House, editura MISA. https://ro.linkedin.com/in/marvin-atudorei-94515156

Expert în profeții despre România și membru în Partidul PIN al filo-rusului Cozmin Gușă

– Omul este „expert” și în profeții despre România, misiunea spirituală și destinul ei și semnificația unor miracole creștine, despre care discută în emisiuni pe Canal 33.

– A fost implicat în PIN, partidul fondat în România în 2005, de către Cozmin Gușă, Lavinia Șandru și Aurelian Pavelescu. Mai mulţi yoghini de la MISA au intrat atunci în PIN, aparent într-o acțiune de inflitrare a entității politice.

– A publicat două cărți: O carte cu bancuri, la editura misană „Ganesha Publishing House“ (2012) și „Planurile Americii pentru hegemonia mondială: Studiu“ la editura ePublishers (2018). În 2019 apare și varianta de limba engleză, „America’s Plans for World Hegemony: A Study“.

– Din 2007 a colaborat cu organizatii pentru drepturile omului, printre care Asociația Forumul Țărilor Nealiniate – fondată chiar de el.

– A scris în publicații de propagandă ale Kremlinului. precum Sputnik Moldova sau Flux.md, închise de serviciile speciale din Republica Moldova, după începerea războiului din Ucraina. În timpul pandemiei de Covid a realizat și distribuit pe YouTube clipuri care susțineau că „Plandemia este o operațiune psihologică”. Clipurile au fost șterse de către deținătorii platformei, pe motiv că încălcau regulile comunității.

Ce este ROC TV

ROC TV este o „televiziune” cu orientare naționalistă și populistă, anti-europeană și care promovează teorii ale conspirației. Televiziune este totuși mult spus, căci dezbaterile sunt realizate prin platforma Zoom și distribuite pe Facebook și Youtube. Televiziunea nu pare a avea un studio sau aparatură video, iar „reportajele” de pe stradă sunt filmate cu telefonul, fără ca cei care le realizează să aibă vreo preocupare legată de etica profesională sau de calitatea jurnalistică a produsului.

Așa arată un promo al unei emisiuni de pe ROC TV!

Un articol de Mihai Răzvan ROTARU

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top