Actualitate

Comuna Mihail Kogălniceanu va primi 2,19 milioane de lei prin PNRR. Ce proiect va implementa

Ministerul Dezvoltării Regionale a publicat lista proiectelor aprobate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), componenta C10 – Fondul Local.

Comuna Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, va primi prin intermediul acestui plan național suma de 2,19 milioane de lei pentru implementarea proiectului „Sistem Inteligent de Management Local”. Investiția va avea mai multe componente, printre care realizarea unui centru de monitorizare în timp real a situației din localitate, crearea unui sistem video Inteligent de monitorizare a traficului și siguranță a drumurilor publice și mobilier urban inteligent – stații de autobuz inteligente.

Sistemul de supraveghere și monitorizare dedicat spațiului public va fi proiectat după rigorile moderne și standardele din domeniu și va furniza date adunate prin intermediul senzorilor specifici instalați pe teren. Astfel, se obțin informații în timp real despre traficul rutier, pietonal, incidente ce pun în pericol siguranța cetățenilor, calitatea aerului, salubritate, protecția mediului.

Sistemul video se va realiza utilizând camere video de ultimă generație cu tehnologie IP, mobile tip Speed Dome – PTZ (pentru supravegherea de ansamblu) sau camere video fixe de înaltă rezoluție (pentru supravegherea de detaliu), camere video de tip LPR (monitorizare trafic auto – citire plăcuțe de înmatriculare) și camere video cu unghi 180 grade (în special pentru stâlpi – alei /străzi).

„Procesarea, stocarea și afișarea imaginilor video se va face centralizat la centrul de monitorizare în timp real a situației din localitate care oferă acces în timp real la toate camerele video, senzorii și alte dispozitive de colectare a datelor”, spun reprezentanții Primăriei Mihail Kogălniceanu.

Platforma IoT- Smart City servește ca sistem de colectare, stocare și analiză a datelor preluate de la dispozitivele ( senzorii ) din toate infrastructurile Smart Village : supraveghere video, colectare si depozitare gunoi, iluminat public, siguranța cetățenilor, servicii publice de apă / canalizare etc.

În ceea ce privește mobilierul urban inteligent, comuna va fi dotată cu mobilier urban de tip adăpost stații transport public prevăzut cu panouri fotovoltaice și va cuprinde o bancă inteligentă cu spătar – prevăzută cu panouri fotovoltaice și baterii reîncărcabile, iar stația de autobuz va fi dotată cu cameră video de înaltă rezoluție conectată la Centrul de Date.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top