Actualitate

Primăria Cernavodă a atribuit contractul de consolidare a corpului C – Liceul Tehnologic Axiopolis

Primăria orașului Cernavodă a atribuit prin licitație publică lucrările pentru realizarea obiectivului de investiții „consolidare corp C – Liceul tehnologic Axiopolis Cernavodă”.

Conform documentației tehnice, contractul are o valoare de 898.647 de lei și a fost atribuit societății Corsa Construct. 

Lucrările de remediere propuse prin caietul de sarcini au ca scop oprirea degradării structurii prin lucrări de subturnare (subzidire) între axele A și D și axele 1 și 5. La nivelul fundațiilor acestor axe se vor realiza grinzi de fundații noi ce vor cămășui fundațiile existente. Fundațiile se vor hidroizola până la nivelul cotei trotuarului.

La nivelul pereților, tencuiala existentă (interioară și exterioară) va fi curățată până la nivelul zidăriei de cărămidă. Tencuiala nouă va fi armată în zonele afectate de tasări și va avea aproximativ 6 centimetri.

De asemenea, la nivelul terasei necirculabile se vor efectua lucrări de hidro-izolație, la fel și la nivelul terasei copertinei.

Tâmplăria va fi înlocuită cu tâmplărie din lemn stratificat cu geam termopan, cu fante reglabile.

„La executarea  lucrărilor, executantul va respecta prevederile din normativele tehnice și standardele în vigoare. Produsele folosite în execuție vor respecta prevederile legislației în vigoare referitoare la stabilirea condițiilor de introducere pe piață a produselor pentru construcții și vor avea certificat de calitate și agrement tehnic”, se arată în Caietul de sarcini.

Perioada de garanție a lucrărilor a fost stabilită la 36 de luni de la data întocmirii procesului verbal de recepție la terminarea lucrărilor. Pe perioada garanției, antreprenorul are obligația înlăturării, pe cheltuiala sa, a tuturor viciilor și/sau deficiențelor apărute datorită nerespectării clauzelor și specificațiilor contractuale sau a reglementărilor tehnice aplicabile.

Liceul Tehnologic „Axiopolis” Cernavodă s-a înființat în anul 1959 purtând denumirea de Liceul Agricol. În anul 1990 numele școlii s-a schimbat în grup Școlar industrial Energetic, iar în anul 2012 primește numele actual Liceul Tenologic „Axiopolis”.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top